Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un IT auditor câştigă între 1.500 şi 1.800 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un IT auditor câştigă între 1.500...
20.12.2022, 00:06 397

Un angajat pe poziţia de IT auditor are un salariu care variază, în medie, într 1.500 şi 1.800 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Aceşti angajaţi au sarcina de a se asigura că sistemele şi infrastructura IT ale unei organizaţii funcţionează cât mai bine şi cât mai eficient. De asemenea, ei se asigură că toate sistemele şi tehnologiile sunt conforme cu protocoalele de securitate necesare.

„Un alt job care permite desfăşurarea activităţii de la distanţă este acela de IT auditor. Rolul unui IT auditor se concentrează pe analizarea informaţiilor referitoare la procesele de business şi sistemele informatice ale entităţilor auditate şi întocmirea recomandărilor pentru creşterea performanţei acestora şi de asemenea pe pregătirea rapoartelor de audit financiar. Prin specificul activităţii, poziţia de IT auditor necesită în primul rând studii superioare în domeniul tehnologiei informaţiei, care să fie completate de cunoştinţe solide despre procesele IT, tehnologie şi principalele riscuri asociate şi de o certificare CISA. Pentru acest rol, contează foarte mult şi pachetul de soft skilluri pe care le are un candidat, iar abilităţile de comunicare şi abilitatea de a conduce/coordona proiecte în diferite discipline funcţionale şi diferite structuri organizaţionale sunt esenţiale. În prezent, sunt multe poziţii deschise pe platformă în Bucureşti, iar salariul pe care îl poate accesa un IT auditor este cuprins în intervalul 1.500-1.800 de euro pe lună”, afirmă Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: reduceri pentru servicii medicale, mod de lucru hibrid (birou şi smartworking), tichete de masă, prime de sărbători, zile libere suplimentare.

În prezent, 689 posturi vacante pentru poziţia de IT auditor sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote şi în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO