TrebuieSaRepornimBusinessul

#trebuiesarepornimbusinessul. Tranzacţii parafate în ultimii cinci ani. Zece antreprenori au încasat 1 mld. euro din vânzarea afacerilor creionate în capitalism. Ce au făcut cu banii? „Eu toţi banii încasaţi îi investesc tot în România, nu plec nicăieri“

#trebuiesarepornimbusinessul. Tranzacţii parafate în...

Autor: Cristina Roşca

13.04.2020, 16:29 1501

♦ Unii dintre cei mai mari oameni de afaceri locali au vândut de-a lungul timpului afacerile creionate în capitalism către giganţi de peste graniţă de cele mai multe ori – fie ei investitori strategici sau financiari ♦ Numărul tranzacţiilor care au avut antreprenori la vânzare a crescut în ultimii cinci ani, când economia a avansat şi consumul privat a duduit, fiind principalul motor al businessului local ♦ Banii încasaţi din aceste deal-uri s-au întors, cel puţin parţial, în economie.

Antreprenorii români care au vândut în ultimii cinci ani companiile creionate în capitalism s-au reîntors în business cu pariuri în industrii conexe, în domenii legate de propriile pasiuni sau în sectoare aflate pe val la momentul investiţiilor.

Ziarul Financiar a selectat zece oameni de afaceri locali (sau familii) care au vândut – parţial sau total - în ultimii cinci ani businessuri importante pentru România şi a încercat să vadă ce s-a întâmplat cu banii încasaţi. Acesta nu este un clasament şi nu este o analiză exhaustivă, în ultimii ani numărul de antreprenori care şi-au vândut businessul către investitori strategici sau financiari fiind foarte mare. Analiza încearcă însă să urmărească mai degrabă către ce domenii s-au canalizat mai nou energia antreprenorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro