TrebuieSaRepornimBusinessul

#trebuiesarepornimbusinessul. În plină pandemie de COVID-19 a apărut o nouă sursă de locuri de muncă: Fabricile care s-au reorientat şi produc dezinfectanţi, măşti, viziere şi combinezoane au nevoie de oameni: Căutăm să angajăm oameni pentru producţie

Un număr de 27 de com­panii au primit aviz de la Institutul Naţional de Cerce­tare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ să producă dezinfectanţi de la instaurarea stării de urgenţă.

Un număr de 27 de com­panii au primit aviz de la Institutul Naţional de Cerce­tare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ să producă dezinfectanţi de la instaurarea stării de urgenţă.

Autor: Ramona Cornea

17.04.2020, 19:17 359

Companiile Romtehnochim, D&C Industry şi Laboratoarele Merlin plănuiesc să angajeze în perioada următoare, după ce au primit aviz de la autorităţi pentru a produce dezinfectanţi. Peste 100 de companii au primit din 10 aprilie avize să producă echipamente de protecţie sau dezinfectanţi.

„Noi aveam şi până acum laboratoarele necesare. Avem o capacitate de producţie de 1 tonă de igienizant pe zi. Acum avem cinci angajaţi şi mai plănuim să angajăm încă cinci în perioada următoare. Aşteptăm să vedem dacă primim comenzi de la autorităţi, să vedem ce preferă – să cumpere din afară sau de la noi. Este o bătălie ine­gală, ne-am fi dorit ca statul să ne ofere capitalul de lucru în această perioadă. TVA-ul pen­tru astfel de pro­duse este de 19%. Statul are ne­voie de astfel de pro­duse finite şi facem nişte bani care rămân în ţară“, a declarat pentru ZF prof. dr. Liviu Pandele, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Laboratoarele Merlin.

Laboratoarele Merlin, o companie din Braşov cu activitate în producţia şi distribuţia de băuturi şi alimente, se află printre firmele care au primit aviz de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie pentru a începe producţia de dezinfectanţi de suprafeţe. Compania are cinci angajaţi acum şi plănuieşte să mai angajeze cinci în perioada următoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro