TrebuieSaRepornimBusinessul

Cifrele crizei după 50 de zile. Cum se vede efectul de domino pe zece dintre cele mai lovite sectoare din economie

Cifrele crizei după 50 de zile. Cum se vede efectul de...
05.05.2020, 00:05 1305

♦ Ieri, 4 mai, economia românească a ajuns în a 50-a zi de criză generată de starea de urgenţă impusă pe 16 martie 2020 pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19 ♦ Care sunt cifrele celor 50 de zile? 300.000 de oameni au rămas fără loc de muncă, 25 mld. euro s-au evaporat din business, mii de IMM-uri nu mai revin în economie.

Restaurantele, hotelurile, agenţiile de turism, piaţa de evenimente şi spectacole sunt în proporţie de 90-95% închise, iar pentru aceste sectoare încheierea stării de urgenţă începând din 15 mai nu înseamnă şi repornirea businessurilor.

Ziarul Financiar a realizat o radiografie în cifre a modului în care arată astăzi zece dintre cele mai lovite sectoare din economie, iar imaginea arată cât de dramatic s-au redus comenzile în industria textilă, în producţia de mobilă ca de altfel în întreaga industrie prelucrătoare, cum au rămas camioanele în garaje în lipsa activităţilor din sectorul auto, cum retailerii non-alimentari au rămas cu vânzări de cel mult 5-10% din ce numărau în primăvara anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro