Top Companii

De la joburi în sectorul bugetar la consultanţă în management

De la joburi în sectorul bugetar la consultanţă în...

Autor: Corina Mirea

14.09.2013, 19:45 778
Ioan Daniel Pop, 33 de ani, împreună cu soţia sa şi-au deschis în urmă cu trei ani un cabinet de consultanţă în management după ce Oficiul Teritorial pentru IMM-uri din Satu Mare a fost desfiinţat, iar ea şi-a pierdut locul de muncă. Un an mai târziu, cei doi au luat 10.000 de euro de la stat pentru a dezvolta o afacere proprie - Ideal Lex Consulting SRL-D - şi au folosit banii pentru cumpărarea unor imprimante mai performante, a mai multor laptopuri şi a mobilei pentru amenajarea biroului.
 
„Deschiderea acestui business a fost mai mult o necesitate după ce soţia şi-a pierdut locul de muncă. Având experienţă în achiziţii publice şi în zona de IMM-uri am zis că ar fi o afacere la îndemână, una la care ne-am pricepe. Dar e destul de greu să îţi formezi o clientelă, mai ales pentru că te lupţi cu firme mari de pe piaţă. Avantajul nostru este că ne axăm foarte mult pe scrierea de proiecte pentru IMM-uri, deci pentru afaceri care necesită investiţii, pe care firmele mari nu doresc să le preia“, spune Ioan Daniel Pop, unic acţionar al Ideal Lex Consulting, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
 
În prezent, cei doi antreprenori (practic, singurii angajaţi ai firmei) îşi desfăşoară activitatea într-un birou închiriat, costul chiriei fiind de 150 de euro pe lună. În cei trei ani de activitate firma de consultanţă a avut circa 50 de clienţi, iar în fiecare lună Daniep Pop şi soţia sa scriu, în medie, 10 proiecte. Costul pe care aceştia îl practică reprezintă între 3% şi  5% din valoarea totală a proiectului.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO