ZF TechDay

ZF Tech Day. Bitdefender: Firmele din România preferă tot mai mult să externalizeze către experţi gestionarea soluţiilor de securitate IT. Orange Business Services a inclus recent în portofoliul său o soluţie integrată de protecţie pentru mediile de lucru fizice dezvoltată de Bitdefender

02.02.2021, 00:06 Autor: Ioana Nita

Companiile din România au conştientizat anul trecut mult mai mult importanţa securităţii cibernetice, în condiţiile în care pandemia a impus lucrul de acasă şi mutarea multor activităţi în mediul online, astfel că nevoia de soluţii de securitate IT mai complexe şi cererea pentru servicii de securitate cibernetică au crescut substanţial, tendinţă care se va menţine şi în 2021.

„Organizaţiile încep să înţeleagă nevoia pentru servicii de securitate mai avansate, înţeleg că este nevoie de o abordare holistică care trece de instalarea unei simple soluţii de antivirus şi merge către abordarea şi implementarea unor servicii de monitorizare, detecţie şi remediere mai avansate. Pe de altă parte, conform unor studii interne pe care le-am făcut, 85% dintre companiile din România nu dispun de echipe care să se ocupe exclusiv de securitatea cibernetică. Pentru ele, securitatea IT este una dintre sarcinile echipei de IT, printre multe altele şi din acest motiv le este greu să ţină pasul cu provocările pe care le pune administrarea securităţii IT“, a declarat în cadrul ZF Tech Day Alina Drăgănescu senior director, MSP and SMB Security, Bitdefender. Ea a adăugat că în aceste condiţii, tot mai multe companii apelează la serviciile unui managed service provider (MSP) pentru a putea externaliza cât mai mult din sarcinile de securitate.

„Circa 17% dintre companiile care au răspuns sondajelor noastre se gândesc să externalizeze serviciile de securitate IT câtre un furnizor de astfel de servicii. Vedem această tendinţă.“

Orange Business Services se numără printre furnizorii de astfel de servicii de securitate IT, compania introducând recent în portofoliu una dintre soluţiile Bitdefender dedicată acestui segment MSP - Bitdefender GravityZone Cloud MSP Security.

„Avem un parteneriat de foarte mult timp cu Bitdefender în zona de securitate cibernetică, dar pe modelul acesta de livrare ca şi serviciu al soluţiilor - modelul MSP, este prima dată când iniţiem un parteneriat, mai ales că a necesitat o integrare destul de complexă din punct de vedere IT ca să putem livra aceste servicii către clienţii finali din cloud şi pe acest model de facturare pe bază de consum. Este un model nou“, a precizat Laurenţiu Popescu, security product management lead în cadrul Orange Business Services.

Bitdefender GravityZone Cloud MSP Security este o soluţie integrată de protecţie pentru mediile de lucru fizice (desktopuri, laptopuri, servere), virtuale (maşinile virtuale din cloud) şi hibride. Soluţia poate fi activată cu sau fără perioadă contractuală, iar facturarea se face pe baza consumului lunar de licenţe şi a opţiunilor activate.

Alina Drăgănescu senior director, MSP and SMB Security, Bitdefender: Ce am remarcat anul trecut şi remarcăm în continuare este că a crescut gradul de conştientizare al importanţei securităţii cibernetice în România şi din această perspectivă ne aşteptăm în continuare la o creştere a cererii pentru soluţiile de securitate.

 

Laurenţiu Popescu, security product management lead în cadrul Orange Business Services: Cifrele cu care noi am închis anul trecut ne-au arătat o creştere de 14% în portofoliul soluţiilor noastre de securitate IT. Tocmai de aceea noi încercăm să dezvoltăm portofoliul soluţiilor de securitate.

 

Emisiunea ZF TechDay este realizată de Ziarul Financiar cu susţinerea Orange Techday