ZF TechDay

ZF Tech Day. Alexandru Gardon, While1 Software: Cererea pentru soluţiile dedicate call-centerelor a crescut cu circa 30% în ultimul an. Anul acesta mizăm pe afaceri de aproape 900.000 euro. Peste jumătate din proiectele diviziei dedicate soluţiilor pentru call-center ale While1 Software sunt realizate împreună cu Orange Business Services

28.05.2021, 00:06 Autor: Ioana Nita

Compania locală While1 Software, specializată în dezvoltarea de soluţii software proprii, a înregistrat anul trecut venituri de circa 650.000 euro, din care jumătate au provenit din vânzarea soluţiei dedicate call-centerelor - While1 Voice, în condiţiile în care cererea pentru astfel de aplicaţii a crescut ca urmare a digitalizării forţate dictate de pandemie. Anul acesta, compania mizează în continuare pe creştere, ţinta fiind de plus 30% faţă de 2020 pentru întreg businessul, dar şi strict pentru soluţia sa While1 Voice.

„Pe zona de call-centere lucrurile au evoluat destul de mult pentru că dacă în trecut oamenii aveau foarte mult contact faţă în faţă, acum au fost nevoiţi să găsească soluţii noi şi soluţiile noi au fost pe zona de call-centere, pe modul de comunicare prin telefon cu clienţii, partenerii ş.a.m.d., iar acest lucru a dus la o creştere a pieţei soluţiilor dedicate call-centerelor. În cazul nostru, cererea pentru astfel de soluţii a crescut cu circa 30%”, a declarat în cadrul emisiunii ZF Tech Day, Alexandru Gardon, business development manager în cadrul While1 Software. El a adăugat că cererea crescută s-a menţinut şi anul acesta, după relaxarea restricţiilor impuse de pandemie.

„Am simţit un interes mult mai mare din partea companiilor pentru work from home şi nu numai în timpul perioadelor de restricţii, ci şi ulterior, din experienţele comunicate de la o companie la alta s-a văzut că este o metodă viabilă de lucru şi post-pandemie şi atunci cererea creşte în continuare.”

Soluţia oferită de companie pe zona de call-center - While1 Voice - este practic o centrală telefonică în cloud. „Este mai mult însă decât o centrală telefonică, este o soluţie pentru companii care acoperă atât partea de call-center şi comunicare în relaţia cu clienţii şi partenerii, cât şi partea de comunicaţii interne din companie - sunatul pe interioare de la un coleg la altul. Acoperă tot ce este nevoie din aceste punct de vedere, iar în plus există tot felul de integrări cu softuri terţe care permit o serie de automatizări”, a explicat Alexandru Gardon.

Emisiunea ZF TechDay este realizată de Ziarul Financiar cu susţinerea Orange Techday