Suplimente

ZF la 20 de ani. Anul 2012. Tot mai mulţi turişti

galerie foto

galerie foto

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.11.2018, 17:36 52

Numărul sosirilor turiştilor în unităţile de cazare a avansat de mai mult de două ori în ultimele două decenii şi se apropie cu paşi repezi de borna de 15 milioane. şi numărul de turişti străini a avut o evoluţie spectaculoasă în această perioadă, de la 800.000 în urmă cu 20 de ani la 2,7 milioane anul trecut.

Capitala a atras anul trecut 1,2 milioane de vizitatori străini, respectiv aproape 45% din numărul total de străini care s-au cazat în ţară, arată datele de la statistică şi calculele zf. Numărul de sosiri ale străinilor în unităţile de cazare din bucureşti a fost pe un trend în creştere, bifând un avans cu 9,1% faţă de anul anterior.

Judeţele braşov, sibiu şi cluj ocupă următoarele locuri în clasament după numărul de sosiri ale străinilor în unităţile de cazare, cu aproape jumătate de milion de vizitatori străini cazaţi, ce au petrecut în medie două nopţi în unităţile de cazare. Dintre aceste judeţe, clujul a bifat cel mai mare avans în creşterea numărului de străini, cu 35,3%.

 
 

23 ianuarie 2012

Ford dă startul producţiei B-Max la Craiova cu maşini pentru teste. Primele 36 de prototipuri ale noului monovolum B-Max au fost deja produse la Craiova, iar Ford România a demarat asamblarea automobilelor de preproducţie în bănie.

În septembrie 2017, Ford România a oprit producţia modelului B-Max la uzina din Craiova şi a demarat producţia Ecosport.

 

5 martie 2012

Din 25 martie se opresc toate cele 70 de decolări şi aterizări de pe Băneasa. Închiderea aeroportului Băneasa dezvăluie o comoară imobiliară de un miliard de euro, după ce mai mulţi oameni de afaceri au dezvoltat proiecte imobiliare în vecinătatea aeroportului.

 

19 aprilie 2012

Hotelurile de lux ajung să renunţe la o stea pentru congresele medicilor. Evenimentele organizate de companiile farma pentru medici, care asigură venituri substanţiale pentru hoteluri, nu mai pot avea loc în hoteluri de lux de cinci stele.

 

19 iunie 2012

Şoc fără precedent în economie. Administrarea dezastruoasă îşi arată efectele: Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie a statului român, şi-a cerut insolvenţa. Compania, cu afaceri de peste 3 miliarde de lei, recunoaşte că nu mai are bani să-şi plătească toate datoriile la scadenţă.

În 2016, Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă, reuşind să-şi plătească toate datoriile pe care le avea, de aproximativ un miliard de euro.

 

11 iulie 2012

Olandezii de la Eureko pleacă din românia după investiţii de zeci de milioane de euro în opt ani. Grupul olandez de asigurări Eureko, cu prime subscrise la nivel mondial de 20 mld. euro, intenţionează să părăsească piaţa locală. Olandezii, care controlează o companie de asigurări de viaţă şi un administrator de pensii private, se pregătesc să renunţe la afacerile din România după ce în opt ani de activitate nu au reuşit să strângă o masă critică de clienţi şi au fost nevoiţi să scoată din buzunar mai multe zeci de milioane de euro pentru a acoperi pierderile.

În 2013, grupul Achmea, care controla Eureko, şi-a transferat portofoliul grupului Aegon, prezent local cu diviziile proprii de asigurări şi pensii private obligatorii.

 

13 august 2012

România la vânzare: insolvenţa a scos „la tarabă“ fabrici de peste 100 mil. euro.

Criza a „dărâmat“ numeroase malluri, proiecte de locuinţe şi reţele de magazine, dar şi zeci de fabrici din domeniul alimentar, industrial sau al construcţiilor, care sunt în prezent la vânzare pe tarabele firmelor de insolvenţă sau ale băncilor la valori ce pot atinge zeci de milioane de euro.

 

28 august 2012

„Groapa“ Bechtel a înghiţit 1,4 mld. euro pentru 52 de kilometri de autostrăzi. Compania de drumuri a mai plătit în 2012 încă 75 de milioane de euro în contul Bechtel. Americanii au înaintat cu doar 300 de metri de autostradă în primele şase luni ale acestui an.

Semnat în 2003 şi demarat în 2004, proiectul autostrăzii Transilvania semnat de guvernul României cu americanii de la Bechtel trebuia inugurat în 2012, an în care, teoretic, trebuia să putem circula de la Bucureşti la Borş via Braşov, Tg. Mureş şi Cluj. Americanii aveau în plan să construiască tronsonul de la Braşov la Borş. Din cei peste 400 km ai autostrăzii, România a construit până anul acesta 54 de kilometri cu 1,25 miliarde de euro, adică un cost de circa 23 de milioane de euro pe kilometru, potrivit informaţiilor zf.

În 2012, România a finalizat 140 de kilometri de autostrăzi şi variante de ocolire la standard de autostradă, a reabilitat 286 de kilometri de drumuri naţionale şi a terminat 18 kilometri de centuri ocolitoare, arată datele transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) la solicitarea ZF.

În 2018 Ministerul Transporturilor vrea să inaugureze în total 100 km de autostradă.

 

24 octombrie 2012

Dezvăluirile unui head-hunter de top: unii expaţi sunt „parcaţi“ în România pentru că nu li se găseşte job în alte ţări. Aproape un sfert dintre cei mai importanţi 1.000 de executivi aflaţi la conducerea celor mai mari companii şi bănci locale sunt străini.

 

21 decembrie 2012

2012, un an pierdut: economia a fost ciuruită de tensiunile politice şi de insolvenţe. În 2012 conflictele politice au slăbit şi mai mai mult o economie lovită de criză. Pentru 2013 rămâne speranţa redresării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO