Suplimente

ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Outsourcing cu spectru larg

ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Outsourcing cu...

Autor: Bogdan Alecu,

24.11.2021, 09:00 136

Sorin Preda, CEO al Global Vision, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de spaţii industriale:

Internaţionalizarea dezvoltărilor de parcuri de business şi huburi logistice este un pas firesc în evoluţia Global Vision, companie cu un istoric de 18 ani şi care încheie 2021 cu livrări de peste 100.000 mp de spaţii logistice şi producţie.

Avem în portofoliu clienţi cu operaţiuni regionale si globale care ţintesc extinderea la nivel european. Dorim, astfel, să le oferim acestora parteneriate solide şi valoroase atât în România, cât şi în afara ei, urmând strategia şi planurile acestora de expansiune. Global Vision a realizat deja proiecte în CEE şi doar pandemia a încetinit planurile de extindere în Slovacia, Slovenia, Croaţia şi Serbia.

Cred că Europa Centrală şi de Est va fi următorul hub de producţie, accelerând şi utilizarea tehnologiilor digitale, dar şi programele de educare şi instruire. Va urma modelul de creştere al Germaniei. Economiile ţărilor din regiune au proiecţie de creştere pentru acest an, peste media zonei euro în ansamblul ei.

Mai cred că outsourcingul care să cuprindă un spectru larg de activităţi va fi un factor de creştere pentru regiune. Obişnuim să ne comparăm cu Polonia care în 1990 avea un PIB de aproximativ 60 mld. de dolari, iar România era la jumătate pe atunci. La mai bine de 30 de ani de atunci, noi suntem aproape la acelaşi nivel.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO