Suplimente

ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. În căutarea unor noi pieţe de desfacere

Ioan Popa, Preşedintele şi Fondatorul Transavia, liderul pieţei de carne de pui:

„Ca în orice aspect al unei afaceri, exportul aduce oportunităţi, dar comportă şi provocări. Ne confruntăm cu fluctuaţii ale cursurilor de schimb, cu  probleme logistice, cu dificultăţi comerciale, cu concurenţă puternică în producţie şi diferenţe de calitate a produselor care antrenează presiune pe costuri din partea producătorilor din alte ţări. La acestea, în ultima perioadă, se adaugă creşterea explozivă a preţului energiei şi creşterile semnificative ale costurilor tuturor materiilor prime, a ambalajelor, a costurilor de transport şi aşa mai departe.

Aceste presiuni suplimentare sunt întreţinute şi de lipsa suportului de la stat pentru stimularea exporturilor prin facilităţi. Deşi ne confruntăm cu aceste numeroase provocări, reuşim să le depăşim prin soliditatea şi agilitatea afacerii noastre, orientată mereu către calitate şi sustenabilitate.  Avem o preocupare constantă de a găsi pieţe noi de desfacere atât în intern, cât şi în extern, exporturile fiind foarte importante pentru că ne permit să vindem la un preţ cât mai avantajos. Eforturile noastre se concentrează pe produsele cu valoare adăugată mare, care au şi o rată de profit mai bună. De altfel, suntem în discuţii foarte avansate cu doi dintre cei mai mari jucători globali din industria alimentară în vederea extinderii exportului pentru produse cu valoare adăugată mare.“

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.