Suplimente

ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Constantin Duluţe, proprietarul Domeniilor Avereşti: Este greu să ne limităm la o singură piaţă

ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Constantin Duluţe,...
21.11.2021, 00:03 73

Constantin Duluţe, proprietarul Domeniilor Avereşti, este antreprenorul care a vândut holdingul agricol Agricost gigantului Al Dahra, într-o tranzacţie de 200 mil. euro.

„Este greu să ne limităm la o singură piaţă. Vinul nostru ajunge astăzi în ţările importante din Europa, Asia şi pe continentul american. Clienţii noştri sunt în SUA, Canada, Anglia, Spania, Belgia, Olanda, Austria, Germania, Italia, Bulgaria, Ghana, precum şi China. Provocarea principală o reprezintă faptul că nu avem un brand de ţară consacrat pe partea de vinuri. Provocarea secundară o reprezintă denumirea soiurilor româneşti, cu nume greu de pronunţat, de exemplu: Busuioaca sau Zghihara.

Bineînţeles că extinderea este o mutare câştigătoare, în orice domeniu. În accepţiunea noastră un business se construieşte local şi apoi se extinde pas cu pas în exterior. Ne dorim să ajungem la un echilibru de 50% - 50%, intern versus extern.

Per total, punctele pro ale extinderii peste hotare sunt: crearea de noi pieţe, creşterea brandului şi a notorietăţii sale, dar şi diversificarea riscului. Exportul este o investiţie de viitor, dacă vrem să ne depăşim limitele ca industrie trebuie să fim şi acolo, să învăţăm cum funcţionează lucrurile la nivel mondial, dar şi să ne pregătim piaţa pentru viitor”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO