Suplimente

ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Adrian Porfir, Joris Ide: Un singur nume - Schengen

ZF 23 de ani. Ambiţii de extindere. Adrian Porfir, Joris...
20.11.2021, 15:20 168

Adrian Porfir, managerul activităţii pe Europa de Sud-Est a producătorului de materiale de construcţii Joris Ide, cu afaceri de 26 mil. euro în 2020:

„Regimul comunist ne-a lăsat, printre altele, trei lucruri de mare valoare: o generaţie educată în spiritul muncii, un nivel al datoriilor foarte scăzut şi o infrastructură echilibrată, cu energie, gaze, drumuri, locuinţe, educaţie. Regimurile de după revoluţie au făcut o serie de alegeri fericite, cum ar fi trecerea accelerată la o economie capitalistă, accederea la UE şi NATO.

Contextul internaţional este complicat, dar cumva ne favorizează, ca atare, vor urma accesul în Schengen, progrese masive la nivel de infrastructură, adoptarea euro, multiple investiţii având în epicentru noile tehnologii şi digitalizarea.

Riscurile nu sunt puţine şi ţin în special de lucruri pe care nu le putem controla, precum conflicte regionale la graniţa noastră, schimbări structurale impuse de noile programe determinate de încălzirea globală, convergenţa prea rapidă a nivelului taxării, alte pandemii. Însă, în linii mari, viitorul regiunii ar trebui să fie strălucit şi partea bună a lucrurilor este că, în ciuda tuturor mesajelor alarmiste, populaţia activă va simţi îmbunătăţiri semnificative în nivelul de trai, determinată de sporirea veniturilor familiilor pe fondul unei forţe de muncă din ce în ce mai greu de găsit şi de menţinut.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO