Suplimente

ZF 22 de ani. Poveşti din business pentru business. Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România

ZF 22 de ani. Poveşti din business pentru business....
24.11.2020, 18:21 46

„22 de ani. La mulţi ani, ZF! Vârsta adultului tânăr, aflat la începutul aventurii epice de descoperire şi devenire probabil cea mai bună definiţie a vieţii.  

Aveam 22 de ani în 1989. Eram în anul IV la Facultatea de Medicină. Eu nu eram convins, dar bunica şi mama, ambele medici, îmi spuneau întruna că medicina este o meserie importantă, şi în pace, şi în război. Câtă dreptate aveau, dacă ne uităm astăzi, în 2020, ce importanţi sunt medicii, la război!

Eram coleg de an cu Dan, Dragoş, Mircea, Marius, Sever, Ştefan, Daria şi mulţi alţii astăzi medici de renume în România, Franţa, SUA, care profesează în spitale publice sau sunt şefi de reţele private de sănătate.  

Având profesori maeştri ca Bolosiu, Hancu, Grigorescu, Acalovschi şi mulţi alţii.

Spiritul antreprenorial? Unicorni, daţi-vă la o parte, nu v-aţi fi gândit la asta: făceam bani din împins maşini la coadă la PECO, serate de vizionare în cămine cu filme traduse de Irina Nistor, datul de zăpadă din stradă şi plasarea la centrele de colectare de sticle de lapte pe care le deplasam din blocuri.

Nu exista digitalizare, dar eram la fel de fericiţi ca tinerii care au astăzi 22 de ani, vârsta ZF, şi cu totul alt viitor peste 22 de ani.

Şi, să nu uit, la sfârşitul anului 1989 ne-a prins Revoluţia şi totul s-a schimbat în România şi în viaţa tinerilor care aveau 22 de ani atunci.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO