Suplimente

Spirit de campion. Daniela Secară, director general al BT Capital Partners: „Ceea ce m-a atras la piaţa de capital a fost dinamismul ei, iar acum pot spune că, alături de piaţa de fuziuni şi achiziţii, este un domeniu la fel de plin de provocări şi de dinamic precum un meci de baschet.“

ZF 22 de ani. Poveşti din business pentru business

Daniela Secară, director general al BT Capital Partners

Daniela Secară, director general al BT Capital Partners

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.03.2021, 10:00 157

Vârsta de 22 de ani a fost, pentru unii manageri, prilej pentru a-şi demonstra abilităţile sportive, spiritul de competiţie însoţindu-i şi mai departe, în construirea unor cariere. Daniela Secară (BT Capital Partners) şi Ovidiu Fer (Alpha Quest) sunt doar două exemple.

„La 22 ani, după ce am câştigat titlul de vicecampioană a României cu echipa de baschet Universitatea ACSA Terapia Cluj-Napoca împotriva celor de la Târgovişte într-o finală disputată în cinci meciuri, am fost nevoită să renunţ la sportul de performanţă din cauza unei accidentări. Astfel, a fost necesar ca toate aspiraţiile mele sportive să îşi găsească un alt drum“, îşi aminteşte Daniela Secară, director general al BT Capital Partners.

Fiind studentă în Cluj-Napoca, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerii din cadrul UBB, drumul spre domeniul economic a fost cumva cel firesc, dar piaţa de capital nu a fost un sector la care să se fi gândit pe atunci.

„Ceea ce m-a atras la piaţa de capital a fost dinamismul ei, iar acum pot spune că, alături de piaţa de fuziuni şi achiziţii, este un domeniu la fel de plin de provocări şi de dinamic precum un meci de baschet.“

Aceeaşi vârstă a fost momentul unei desprinderi de sport şi pentru Ovidiu Fer, cofondator al fondului de investiţii Alpha Quest şi membru în comitetul consultativ al fondului Gapminder.

„Profesional, mă visam activând într-o piaţă de capital mai dezvoltată, contribuind la atragerea de investiţii către piaţa locală şi explicând străinilor câte oportunităţi există în România. Personal, trăiam vremuri de mari schimbări, renunţând la sportul de performanţă pentru o carieră în finanţe“, spune Ovidiu Fer.

La 22 de ani, tocmai terminase facultatea şi începea munca în piaţa de capital. Erau vremuri foarte frenetice, abundând de exuberanţa creşterilor din piaţă şi de apropierea intrării României în Uniunea Europeană.

„Nu cred că ştiam precis unde aş vrea să ajung, eram la vârsta încercărilor, vârstă la care mentorii sunt mai importanţi decât banii sau titlul de la job.“

A ajuns treptat să lucreze în străinătate pe sell side (Praga şi Londra), însă şi-a dat seama că îşi doreşte mai mult. Aşa că a mers înapoi la şcoală, urmând un MBA şi a făcut pasul către buy side, lucrând la un fond de investiţii.

„Mi-am dat seama că pot să încerc mai mult, aşa că am creat propriul fond. Cred că progresul se realizează doar ieşind permanent din zona de confort.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO