Suplimente

Partenerii proiectului „Campioni în business“: România are nevoie de campioni În business pentru a se dezvolta

Partenerii proiectului „Campioni în business“:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.11.2015, 23:47 54

Dezvoltarea afacerilor româneşti şi a colaborării între antreprenori, precum şi crearea unei comunităţi de antreprenori care să devină un model pentru societate şi pentru tineri pot duce România mai aproape de prosperitate -  acestea au fost o parte din concluziile partenerilor prezenţi la gala „Campioni în business“ 2015, eveniment în cadrul căruia s-au premiat cele mai dinamice companii din Muntenia, dar şi Antreprenorul Anului din România în 2015. Cea de-a cincea ediţie a galei „Campioni în business“ a reunit peste 150 de antreprenori, oameni de afaceri, analişti, consultanţi în business şi investitori, care au asistat la evenimentul de încheiere din acest an a proiectului care recompensează companiile cu cele mai bune rezultate în anul precedent.

 

Irina Anghel-Enescu - fondatoarea şi preşedinta Fundaţiei Triple Helix

Leadershipul în business pe care îl sărbătorim de ani buni la „Campioni în business“ trebuie să aibă gala lui. Mă bucur să văd că există deja o comunitate creată în jurul acestui proiect, comunitate care ajută la dezvoltarea României. Antreprenorii de succes pe care îi premiem demonstrează că în ţara noastră se face performanţă. Este important ca aceste modele să iasă în faţă, să fie văzute şi lumea să ştie că ele există.

Şerban Roman - country director al Enterprise Investors

„Campioni în business“ a ajuns în acest an la a V-a ediţie. Încă de la început ne-am dorit să creăm o comunitate puternică a antreprenorilor de succes şi credem că am reuşit. De-a lungul timpului, am descoperit peste 100 de campioni în business, adevărate modele pentru societate, pe care dorim să îi ajutăm să se cunoască, să interacţioneze şi să colaboreze în afaceri.

Sergiu Manea - CEO al BCR

„Campioni în business“ este un fenomen. Este un mod de a fi, de a trăi şi de a construi. Antreprenorii descoperiţi şi premiaţi în cadrul proiectului sunt cei care îşi conduc afacerile cu trudă, onestitate şi inventivitate şi care, alături de oamenii care lucrează cot la cot cu ei, ajută la eradicarea sărăciei din România şi la crearea prosperităţii. Plata taxelor şi impozitelor, cererile făcute către Ministerul Educaţiei sau către inspectorul şcolar local pentru schimbarea programei şcolare pentru a primi forţa de muncă calificată  sunt câteva acţiuni prin care antreprenorii ajută la transformarea României.

Ionuţ Simion - country managing partner al PwC România

Anul 2015 a fost un an teribil din mai multe puncte de vedere. Poate singurul segment care şi-a dus la bun sfârşit obiectivele este cel al antreprenorilor. Ce am învăţat de la ei? Că nu există eşec. Chiar dacă noi, românii, am învăţat, am fost educaţi sau am fost obligaţi să culpabilizăm eşecul, limba română ne aduce aminte că numai cine nu munceşte nu greşeşte. Când spunem „Campioni în business“, vorbim despre inovare. Pentru antreprenorii de succes din România nu este un concept abstract, este un mod de viaţă. Ei sunt cei care i-au dat sens şi fac ca ideile să devină realitate. Dacă există o calitate de bază a antreprenorului român, aceea este că ştie să facă faţă situaţiilor impredictibile şi să inoveze.

Cristian Hostiuc - directorul editorial al Ziarului Financiar

„Campioni în business“ îi descoperă pe antreprenorii cu cele mai bune rezultate în business şi cineva trebuia să le scrie poveştile de succes. Acest privilegiu îl are Ziarul Financiar.  Românii citesc despre ce fac antreprenorii, despre cum au ajuns acolo şi citesc despre oameni noi. Rolul nostru este de a-i aduce în prim-plan, de a le scrie povestea şi de a promova oameni noi care fac performanţă pentru a lăsa pagini scrise în istoria businessului românesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO