Suplimente

Liga CEO, comunitatea de antreprenori uniţi în ROCA prin leadership autentic

Supliment CITR

Liga CEO, comunitatea de antreprenori uniţi în ROCA...
14.12.2020, 00:05 197

Rudi Vizental, CEO ROCA Investments: Antreprenor, adjectiv

Evoluţia unei societăţi este strict legată de dezvoltarea şi susţinerea spiritului antreprenorial. Ceea ce regăsim în DEX sau pe Wikipedia nu descrie deloc antreprenoriatul aşa cum îl înţelegem noi.

Spirit antreprenorial nu înseamnă neapărat să îţi deschizi propria afacere şi să o administrezi. Înseamnă că acolo unde eşti implicat, te vei purta ca un antreprenor: vizionar, cu iniţiativă, asumat, rezilient şi plin de pasiune. Nu fiindcă aşa trebuie, ci fiindcă aşa e firesc.

Oricâte regulamente sau legi am avea, finanţări nerambursabile sau programe de susţinere a economiei, acestea nu pot fi puse în valoare fără o susţinere a antreprenoriatului.

Trebuie să dezvoltăm cultura respectului faţă de antreprenor. Faţă de cel care riscă, fără să aibă nicio garanţie că va reuşi. Faţă de cel pentru care jobul nu este doar un job, ci este o parte din propriul lui sens, din conştiinţa lucrului bine făcut. Respect faţă de cei care au curajul să iasă în faţă, atunci când e mult mai comod să te ascunzi în mulţime. Pentru cei care se ridică după ce au eşuat şi îşi continuă drumul, fără shortcuts.

Într-o societate care împarte lumea între şmecheri şi fraieri, antreprenorii nu se regăsesc, se simt singuri. Dragă antreprenorule, nu doar ca nu eşti singur, ci mai mult, reprezinţi normalitatea. Fiindcă, nu-i aşa, cea mai mare şmecherie tot munca rămâne!

Povestea ROCA nu este despre noi. Este despre povestea fiecărei companii din portofoliul nostru. Povestea fiecărui antreprenor din spatele acestor companii. Fiindcă scopul ROCA nu este să colecteze companii, ci să le conecteze.

 
 

Alexandru Savin, investment manager ROCA

Povestea ROCA Investments a început acum trei ani pornind de la o viziune ambiţioasă: o comunitate de antreprenori care să creeze sinergie între businessurile proprii şi, prin urmare, valoare adăugată şi impact în economie. Parteneriat.

Toate aceste sinergii, valori, principii şi concepte au la bază un element care reprezintă de fapt motorul şi combustibilul a tot ceea ce construim: leadership autentic.

Prea des tindem să uităm dimensiunea umană în business. Poveştile, ideile şi proiectele nu se scriu şi povestesc singure ele pe ele, din neant. Schimbările nu se produc de la sine, orice mică reuşită este, până la urmă, dată de impactul efortului conştient al unui lider, al unui creator de schimbare în mediul în care activează.

Liga CEO este astfel dimensiunea umană a comunităţii ROCA Investment, este modul prin care conectăm liderii mediului de business din jurul nostru. Valorile şi principiile de business primesc astfel chipuri şi nume, sunt cu şi despre oameni şi astfel capătă consistenţa faptelor, nu a vorbelor.

Liga CEO este acel spaţiu unde lideri autentici de business se conectează şi pot lucra împreună pentru a crea schimbare, este spaţiul unde se scrie această nouă cultură antreprenorială şi este comunitatea care dă consistenţă umană noţiunii de parteneriat.

 
 

Ionuţ Bindea, investment manager ROCA: Catalizaţi de aceleaşi valori

În ROCA spunem că „People create value. Grow the people and figures will grow immediately“. De aceea, de fiecare dată când selectăm o companie, ne uităm în primul rând la om, apoi la produs şi abia apoi analizăm compania.

Pentru că ROCA nu este despre cifre, nu este despre turnover, EBITDA, despre margins sau profit. ROCA este şi va rămâne despre oameni, despre parteneriate, despre cultură antreprenorială şi despre comunitatea de antreprenori.

Iar Liga CEO este nivelul cel mai înalt prin care urmărim să ne îndeplinim misiunea de a construi o cultură a antreprenoriatului în România şi este însăşi esenţa parteneriatului în ROCA, prin care antreprenori şi acţionari deopotrivă lucrează ca un întreg şi acţionează împreună. Credem că orice relaţie de business trebuie să funcţioneze pe principiile win-win, lose-lose, transparenţă şi încredere.

Liga CEO este mai mult decât o întâlnire a directorilor generali cu acţionarii ROCA. Este esenţa parteneriatului şi a implicării şi funcţionează ca o platformă de schimb de idei, de know-how şi de experienţă. Liga CEO, fie că este live, online sau pe o hârtie printată, este evenimentul care ne defineşte ca parteneri uniţi într-o comunitate printr-un spirit comun, spre aceeaşi misiune, catalizaţi de aceleaşi valori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO