Suplimente

Laurenţa Crudu, Bico Industries: În prima parte a carierei mele, provocările veneau din lipsa de cunoştinţe în management şi marketing. Acum, ele vin din piaţa concurenţială

Supliment Roca Investments

Gândirea de business i-a influenţat şi ascuţit Laurenţei Crudu modul de gândire în toate perspectivele vieţii.

Gândirea de business i-a influenţat şi ascuţit Laurenţei Crudu modul de gândire în toate perspectivele vieţii.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.12.2020, 05:00 297

aurenţa Crudu şi-a început experienţa de CEO la vârsta de 36 de ani, iar de cinci ani se află la conducerea Bico Industries, producător de plasă din fibră de sticlă.

Cu 25 de ani de management privat în spate, Laurenţa Crudu este un pionier în domeniu. S-a lansat în business împreună cu alţi colegi de breaslă, cu antreprenori şi salariaţi, în primii ani de după 1989. A lucrat în cadrul a două companii cu capital privat integral autohton, ambele operând pe piaţa materialelor de construcţii, iar la 36 de ani a avut prima experienţă în rolul de CEO. De cinci ani, se află la conducerea Bico Industries, producător de plasă din fibră de sticlă.

„În prima parte a carierei mele, provocările veneau din sfera lipsei de cunoştinţe în domeniul managementului şi marketingului. Provocările ultimilor cinci ani vin acum din piaţa concurenţială - cu cât piaţa pe care operezi are mai mulţi actori şi este mai dinamică, cu atât provocările sunt mai mari“, spune Laurenţa Crudu, director general la Bico Industries.

În vara anului 2020, ROCA a preluat 30% din compania condusă de Laurenţa Crudu, cu scopul de a ajunge împreună în top 3 jucători europeni în producţia de fibră de sticlă.

„Înainte de ROCA, eram «aspiranţi» la multe proiecte, iar acum avem un vis împlinit şi garanţia că ne consolidăm şi dezvoltăm compania. Într-un singur cuvânt, relaţia cu ROCA înseamnă «parteneriat».“

Implicarea ROCA a venit, aşadar, în plină pandemie, o perioadă în care Bico Industries s-a bucurat de posibilitatea renegocierii preţurilor cu principalii furnizori şi obţinerea unor condiţii mai avantajoase. Pe măsură ce timpul a trecut, compania a remarcat că pandemia a dus la consolidarea coeziunii colectivului, un efect neaşteptat al acestei perioade.

„Asemănător altor crize din ultimii ani, se reconfirmă principiul de granularitate a riscului. De asemenea, cred că am primit din nou lecţia de a ne asigura că avem rezerve de lichidităţi şi, în general, că avem variante de back-up pentru valorile strategice ale companiei“, spune Laurenţa Crudu.

Aşa că acum întâmpină anul 2021 cu încredere în capabilităţile Bico Industries, dar şi cu unele temeri legate de neprevăzut, pentru care are însă soluţii de backup. De altfel, acesta este şi unul dintre principiile care o ghidează pe Laurenţa Crudu în business.

„Am aplicat mereu principiul împărţirii problemelor în două grupe: urgente - a căror rezolvare conferă fluiditate şi operativitate, şi importante - care necesită mai mult timp pentru analiza şi fundamentarea deciziilor.“

Gândirea de business i-a influenţat şi ascuţit modul de gândire în toate perspectivele vieţii. Când nu este CEO, Laurenţa Crudu este soţie, mamă şi bunică. Îi place să gătească „ se consideră o adevărată gurmandă -  şi îi place să descopere locuri noi în domeniul ospitalităţii, fie că este vorba despre restaurante sau cafenele.

„În timpul liber, îmi place să călătoresc pe meleaguri natale, urmăresc documentare şi ascult muzica preferată pe VH1. Citesc cu plăcere atât biografii, cât şi materiale ştiinţifice.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO