Caută doar în titlu
Suplimente

Consultant pentru vânzarea telefoanelor Nokia 3210. Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de portofoliu la Fondul Proprietatea

ZF 22 de ani. Poveşti din business pentru business

„Am împlinit 22 de ani în 2002 şi eram în ultimul an de studii economice la Universitatea din Pretoria din Africa de Sud. În acea perioadă, am fost consultant part-time în vânzări de telefoane mobile, atunci când telefoanele Nokia 3210 erau atât de dorite. A fost o provocare să echilibrez studiile cu angajamentele de muncă, dar, privind înapoi, a fost, de asemenea, un timp fără griji, cu puţine responsabilităţi în comparaţie cu cele de azi, când locuiam împreună cu cel mai bun prieten al meu, cu care împărţeam un apartament.

Eram motivat să-mi finalizez studiile şi mă pregăteam pentru cele postuniversitare eram interesat în special de managementul investiţiilor şi de economia muncii, de eficientizarea capitalului de lucru pentru a reduce costurile dintr-un anumit domeniu. Desigur, celălalt aspect era impactul asupra oamenilor aflaţi în proces, o zonă de studiu încă fascinantă, având în vedere automatizarea locurilor de muncă care se întâmplă astăzi.

Cum economia este un domeniu larg de studiu, nu mi-a adus o carieră specifică, cum ar fi contabilitatea sau avocatura, dar mi-a oferit o înţelegere profundă a mecanismelor care determină oamenii, organizaţiile şi ţările să ia decizii. Nu ştiam exact ce carieră voi urma, dar voiam să am o influenţă pozitivă în viaţa oamenilor. În acest context, m-am alăturat echipei de pieţe emergente din Franklin Templeton în 2004, unde analizam companiile din Africa de Sud şi nu numai, călătoream într-un număr mare de ţări emergente şi foloseam toată experienţa acumulată pentru a descoperi oportunităţi de investiţii atractive.

Am vizitat România pentru prima dată în 2010, când Franklin Templeton a început să gestioneze Fondul Proprietatea, înainte de a mă alătura colegilor mei de aici în 2016 şi de a veni la conducerea Fondului o iniţiativă cu adevărat fascinantă şi de succes pentru a adresa unele dintre pierderile suferite sub regimul comunist. Cred cu tărie că există încă multe ţări care ar putea învăţa din acest lucru şi ar putea folosi modele similare pentru a corecta greşelile din trecut. Aşa că în acest fel am reuşit să fac o mică diferenţă în viaţa investitorilor din Fondul Proprietatea.“

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.