Suplimente

Capitalul Privat Românesc

Capitalul Privat Românesc

Autor: Sorin Pâslaru

22.03.2019, 11:38 391

Lucrarea „Capitalul privat românesc 2016 – ediţia a IV‑a” îşi propune să descrie situaţia companiilor cu capital privat românesc atât în 2017, cât şi pentru toată perioada 2014-2017.

Studiul descrie evoluţia ponderii capitalului privat românesc în economie din punctul de vedere al cifrei de afaceri, al numărului de companii, al capitalului propriu, al activelor şi analizează diferenţa între profitabilitatea, îndatorarea şi productivitatea companiilor cu capital românesc faţă de cele străine şi evoluţia acestor indicatori.

Analiza capitalului privat românesc, a ponderii sale în economie în sectoare de business şi în exporturi este necesară pentru a putea imagina măsuri de politică economică pentru dezvoltarea economică a României atât prin creşterea capitalului privat local, cât şi prin atragerea de investitori străini.

Banca Naţională şi Institutul Naţional de Statistică publică în fiecare an un studiu comun privind investiţiile străine directe, însă nicio instituţie publică din România nu se ocupă cu evaluarea şi măsurarea impactului în economie al investiţiilor cu capital privat românesc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO