Suplimente

Cadouri de ultimă generaţie

Televizor curbat Samsung UE65HU8500, preţ 14.000 de lei, magazine Altex

galerie foto

Autor: Radu Racu

21.12.2014, 12:40 192

În domeniul IT, 2014 a fost anul perfec­ţio­nărilor mai degrabă decât al lansărilor de gadgeturi revolu­ţio­nare, astfel că produsele disponibile în decembrie pe piaţă stau sub semnul preciziei detaliilor, fie că este vorba de claritatea unui televizor ultra HD, specificaţiile tehnice ale unei camere video destinate pasiona­ţilor de aventură sau fineţea mişcărilor unui mouse de gaming.

Finalul de an a fost generos pentru amatorii de smartphone-uri, cu două lansări aşteptate de mai mult timp, iPhone 6, ultima generaţie a gadgetului-vedetă de la Apple, şi Note 4, „phableta“ de la Samsung, două modele de la care se aşteaptă să menţină creşterile euforice de vânzări, inclusiv în România, unde în primele zece luni au fost comercializate peste 1,8 milioane de telefoane inteligente.

Smartwatch-urile, cel mai recent pariu al producătorilor de electronice, au fost vedetele anului în presa de specialitate, însă în condiţiile în care modelul de la Apple, cel mai aşteptat de pe piaţă, va ieşi la vânzare abia în prima jumătate a anului 2015, segmentul este disputat deocamdată de producătorii asiatici, care au oferit deja câteva al­terna­tive mai mult decât pro­miţătoare la oro­logeria clasică.

Dacă ar fi să rezumăm anul 2014 pentru IT într-un singur cuvânt, acesta ar fi wearables (smartwatch-uri, brăţări fitness sau accesorii conectate la internet sau la telefonul mobil, precum cercei sau coliere). Pentru toţi ceilalţi există televizoare cu ecran curbat, sisteme audio, camere sau laptopuri de ultimă generaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO