Suplimente

100 de idei de creştere pentru viitorii 100 de ani de România

100 de idei de creştere pentru viitorii 100 de ani de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.12.2018, 14:01 1838

În an centenar, Ziarul Financiar a reunit clasa de business locală printr-un „maraton” de evenimente sub sigla „România 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem”, care a ajuns în cele mai mari oraşe din ţară.

În an centenar, Ziarul Financiar a reunit clasa de business locală printr-un „maraton” de evenimente sub sigla „România 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem”, care a ajuns în cele mai mari oraşe din ţară.

Abuzaţi de tehnologie pentru că este ieftină şi are un potenţial fantastic de a vă minimiza costurile şi de a vă ajuta să vă dezvoltaţi businessurile.

 

Mihai Haraga, proprietar şi preşedinte al SEMTOP

Cred că în următorii 20 de ani trebuie să ridicăm foarte mult agricultura tradiţională care încă se mai face în foarte multe ferme, trebuie să introducem agricultura de precizie. 

 

Adrian Tănase, CEO, Bursa de Valori Bucureşti

Agricultura şi tehnologia sunt foarte atractive pentru investitorii de la bursă, dar sunt slab reprezentate pe bursă. Iaşiul are un potenţial din acest punct de vedere.

 
 

CHIŞINĂU

 

Petru Chiţanu, director, ICS Clinica Sante

Zona medicală merge mână în mână cu IT-ul, trebuie să ţii pasul cu tehnologia. Dacă nu oferi soluţii pacientului, rămâi în urmă.

 

Daniel Ioniţă, ambasador, Ambasada României în Republica Moldova

Relaţia dintre România şi Republica Moldova este şi rămâne prioritatea noastră de prim rang. Relaţiile speciale dintre cele două ţări se bazează pe comunitatea de limbă, istorie şi tradiţie. România este poate cel mai vocal avocat al susţinerii parcursului european al Republicii Moldova.

 

Angela Sax, director, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)

BERD este cel mai mare investitor instituţional din Republica Moldova şi România. Până acum am investit în România peste
8 mld. euro şi în Moldova peste 1,2 mld. euro. În Moldova, BERD susţine astăzi investitori străini precum Draxlmaier, Gebauer and Griller sau Medpark. Vrem să vină şi mai mulţi investitori străini.

 

Sergiu Chircă, CEO, Elefant.ro

Eu văd antreprenorii ca fiind motorul cel mai important de dezvoltare pentru Republica Moldova. Să vină la fondul nostru de investiţii, după aceea mergem împreună la bancă.

 

Eugen Moşanu, director comercial, Bass Systems

În Republica Moldova, unul dintre cele mai mari avantaje este capitalul uman din IT care din păcate emigrează peste hotare, inclusiv în România, care a devenit un centru de servicii pentru corporaţii mari.

 

Roman Ştirbu, director general, Simpals

De regulă, când vin afacerile din România în Republica Moldova spun: noi venim să vă învăţăm pe voi. În domeniul IT, stă puţin altfel acum situaţia.

 

Valeriu Lazăr, CEO, Business Intelligent Services

Oamenii de afaceri din Republica Moldova au nevoie de exemple de businessuri de succes. Ei au trecut prin foarte multe provocări şi au nevoie să vadă că oameni ca şi ei au reuşit.

 

Bogdan Pleşuvescu, CEO, Victoriabank

Este foarte important să crească această pătură de mijloc din Republica Moldova şi să fie încurajată atât prin măsuri fiscale, dar şi prin produsele pe care băncile le pot adresa antreprenorilor.

 

John Maxemchuk, COO, Purcari Wineries

Totul pe bursă este despre transparenţă şi comunicare cu piaţa. O companie listată trebuie să fie sigură că toată piaţa şi toţi investitorii să aibă aceleaşi informaţii.

 

Sergiu Chircă, CEO, Elefant.ro

Eu văd antreprenorii motorul cel mai important de dezvoltare pentru Republica Moldova. Să vină la fondul nostru de investiţii, după aceea mergem împreună la bancă.

 

Dan Nuţiu, administrator Betty Ice / Asociaţia Investitorilor din România

Ne dorim să contribuim la creşterea investiţiilor din România, credem că putem deveni garantul că se poate investi în Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO