Supliment ZF Rezidențial

NN pariază pe asigurările generale din România

25 nov 2020 Autor: Bogdan Alecu

Grupul NN, care deţine NN Asigurări de Viaţă, liderul segmentului asigurărilor de viaţă din piaţa locală, a alocat un capital de 31,9 mil. lei pentru constituirea şi acti­vi­tatea noii entităţi, NN Asigurări, care ope­rează linia de business de asigu­rări ge­ne­rale, ca parte a NN România.

Strategia NN pe termen lung este con­stituită pe piloni importanţi, care includ o echi­pă profesionistă, un brand cu o repu­taţie bine consolidată, o bază extinsă de clienţi şi digitalizare, toate contribuind la dezvoltarea sustenabilă a prezenţei NN în România şi a societăţii în ansamblu.

„NN România şi-a consolidat anul aces­ta portofoliul de produse prin intrarea pe piaţa asigurărilor de locuinţă. Asigu­ra­rea facultativă de locuinţă NN este o solu­ţie flexibilă care le oferă clienţilor sprijinul fi­nanciar de care au nevoie în situaţii care le afectează locuinţa şi pe care nu le pot pre­veni. Asigurarea facultativă  vine în com­ple­tarea poliţei obligatorii PAD, care oferă aco­perire de bază în caz de inun­da­ţii, cutre­mu­re sau alunecări de teren“, a spus Cătălin Elisei, director ge­ne­ral al NN Asi­gurări S.A., enti­tatea care ad­mi­nis­trea­ză por­to­foliul de asi­gurări ge­nerale al NN în România.

Cu asi­gu­ra­rea NN, cli­enţii îşi pot asi­gura aparta­men­tul sau casa şi insta­laţiile care asi­gură funcţionarea ge­ne­ra­lă a con­strucţiei, de la cen­trală şi panouri solare pâ­nă la insta­laţiile de ali­men­tare cu apă sau gaz, în caz de cutre­mu­re, inundaţii, alu­ne­cări de te­ren, incendii, explozii, trăs­nete, fur­tuni şi alte capricii ale naturii, dar şi în caz de surprize neplăcute precum furt sau van­dalism. Sunt acoperite şi anexele lo­cu­in­ţei, precum garajul, boxa sau ca­me­ra de ser­viciu, magazia, şopronul şi chiar pis­cina, pâ­nă la maximum 30% din su­ma asi­gurată, şi in­clusiv părţile care se îm­part cu vecinii, cum ar fi liftul, scările sau aco­perişul blocului.

Clienţii pot alege, opţional, să asigure şi bu­nurile din locuinţă pentru o sumă pe care ei o stabilesc şi pot adăuga şi o com­po­nen­tă pentru răspundere civilă. Cei care nu sunt dis­puşi să rişte niciun acci­dent când vine vor­ba de casa lor au şi op­ţiu­nea de pro­tecţie în caz de eventuale ava­rii acci­den­tale ale siste­melor de gaze, în­călzire şi cli­ma­tizare şi de asigurare a apa­ratelor elec­trice şi electro­cas­nice ca urmare a unor feno­mene electrice.

„Mai mult de 96% dintre românii adulţi sunt proprietari sau locuiesc în case de­ţinute de cineva din familie, conform celor mai re­cen­te date ale Eurostat la nivelul anului 2018, pes­te media la nivelul Uniu­nii Europene (70%) şi aproape dublu faţă de ţări din vestul Europei, precum Ger­mania (51,4%). Cu toate acestea, doar 1,7 mi­lioane de ro­mâni au ales anul trecut să încheie o po­liţă obli­ga­torie de asigurare împotriva dezas­tre­lor naturale pentru casa lor şi doar 1,3 mi­lioa­ne au optat pentru o asigurare fa­cul­ta­ti­vă, potrivit da­telor Autorităţii de Suprave­ghere Finan­cia­ră“, a spus Cătălin Elisei.

Datele arată că numai 17% din cele 9 de milioane de locuinţe din România sunt asigurate printr-o poliţă facultativă, mult sub nivelul din alte pieţe europene. Astfel, potenţialul pieţei este ridicat şi va creşte odată cu deschiderea românilor de a-şi proteja locuinţa.

 

Parteneri: