Supliment ZF Birouri 2021

Immofinanz a finalizat în 2021 achiziţia clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al BCR de pe Calea Victoriei, clădire care a fost iniţial sediul băncii Bancorex şi printre primele clădiri moderne de birouri construite în Capitală în anii 90.

Fulga Dinu, Immofinanz România: Urmărim oportunităţile de achiziţii. Myhive Victoriei intră în 2022 într-un proiect de modernizare

15 sep 2021 Autor: Bogdan Alecu

Immofinanz va continua planul de modernizare a clădirilor de birouri din portofoliul său, pornind cu  myhive Victoriei, fostul sediu al BCR de pe Calea Victoriei şi continuând cu Iride din zona Dimitrie Pompeiu din Capitală.

Immofinanz a finalizat anul acesta achiziţia clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al BCR de pe Calea Victoriei, clădire care a fost iniţial sediul băncii Bancorex şi printre primele clădiri moderne de birouri construite în Capitală în anii ‘90. Compania austriacă are în plan demararea unui amplu proiect de renovare a clădirii începând cu anul viitor.

„Suntem acum în faza de planificare şi aprobare a proiectului de renovare a acestei clădiri proaspăt intrate în portofoliul IMMOFINANZ. Planul include modernizarea şi transformarea clădirii de birouri într-o proprietate myhive modernă, sustenabilă, de înaltă calitate - myhive Victoriei - cu cel puţin o certificare sustenabilă Gold. La finalul lucrărilor, clădirea va avea o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 27.700 mp. De asemenea, noua clădire va aduce un plus de prospeţime spaţiului public prin crearea unei terase verzi ce va deveni un punct de atracţie pentru Capitală şi pentru locuitorii oraşului“, a spus Fulga Dinu, Country Manager Operations, IMMOFINANZ România.

Directorul de ţară al Immofinanz a subliniat că din estimările actuale lucrările vor începe imediat după obţinerea tuturor autorizaţiilor, respectiv în a doua jumătate a anului 2022, iar finalizarea este programată pentru anul 2024.  „Având în vedere că myhive este prin definiţie un brand complex, focusat pe satisfacerea cerinţelor aflate în continuă schimbare ale clienţilor, acesta se adresează diverselor tipuri de chiriaşi. Pe lângă infrastructura diversă şi serviciile complementare, clădirile de birouri myhive oferă mult mai mult decât simple spaţii de lucru unde primează starea de bine a angajaţilor“, a spus Fulga Dinu.

Companiile din Austria au revenit în prim-planul tranzacţiilor pe piaţa locală după ce CA Immo a cumpărat clădirea Campus 6.1 din proiectul Campus 6 dezvoltat de Skanska lângă Politehnica, iar S Immo a cumpărat clădirile Campus 6.2&6.3, în timp ce Immofinanz a achiziţionat fostul sediu al BCR.

„Suntem mereu deschişi şi continuăm să urmărim oportunităţi pe pieţele în care ne desfăşurăm activitatea, obiectivul nostru fiind să extindem conceptul myhive pentru clădirile de birouri şi portofoliul de proprietăţi de retail“, a subliniat directorul de ţară.

Cel mai mare proiect aflat în dezvoltare în România pentru Immofinanz este myhive Victoriei, iar alte proiecte vizează clădirile myhive IRIDE eighteen şi myhive IRIDE nineteen, care sunt deja renovate. „În primăvara acestui an, clădirea myhive IRIDE eighteen a fost închiriată în totalitate furnizorului de servicii medicale Provita, care va dezvolta aici un spital multidisciplinar cu o capacitate de 110 paturi şi şapte săli de operaţie. Lansarea acestui spital este estimată pentru primul trimestru al anului 2022. Spre sfârşitul acestui an, vom începe lucrările de modernizare a clădirii de birouri Victoria Park, care va fi transformată într-o clădire myhive“, a subliniat Fulga Dinu. Proiectul Victoria Park este amplasat pe DN1, vizavi de Băneasa Shopping City.

Având în vedere pandemia şi situaţia de pe piaţa birourilor, directorul Immofinanz a subliniat că sunt pe punctul de a introduce un modul de business complementar şi anume flexibilitatea, respectiv posibilitatea de a închiria sau folosi spaţii personalizate pe perioade personalizate, în funcţie de nevoi. „Acest modul, specific brandului nostru myhive, oferă o combinaţie de spaţiu de co-working de înaltă calitate cu avantajele unui sediu modern, care se caracterizează, de exemplu, printr-un spaţiu generos, oferirea de servicii diverse şi o infrastructură excelentă“, a subliniat Fulga Dinu.

Fulga Dinu, country manager operations, IMMOFINANZ România: Spre sfârşitul acestui an, vom începe lucrările de modernizare a clădirii de birouri Victoria Park, care va fi transformată într-o clădire myhive.