Supliment ZF Austria

Interviu. Fulga Dinu, country manager operations, Immofinanz România: Biroul de acasă nu poate înlocui complet avantajele oferite de clădirile de birouri, deoarece aspectul social şi interacţiunea personală sunt esenţiale pentru inovare şi productivitate

25 oct 2021 Autor: Răzvan Botea

Fulga Dinu, country manager operations la Immofinanz România, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, spune că cererea de birouri nu va putea fi diminuată de tendinţa de a lucra de acasă, pentru că biroul de acasă, cu toate avantajele, nu poate suplini interacţiunea socială, o condiţie esenţială pentru inovare şi productivitate.

„Este evident că acest trend al flexi­bili­tăţii pe piaţa muncii şi lucrul de acasă în anumite condiţii va continua. Cu toate acestea, biroul de acasă nu poate înlocui com­plet avantajele oferite de clădirile de birouri deoarece aspectul social şi interac­ţiunea personală sunt esenţiale pentru inovare şi productivitate în companii.“

Ea adaugă că există de asemenea un procent important al angajaţilor care ar prefera să se întoarcă în birouri, pentru că le este mai dificil să rămână concentraţi şi motivaţi în biroul de acasă. „Există în continuare un procent semnificativ de angajaţi care declară că le este mai dificil să rămână concentraţi sau motivaţi acasă, să îşi îndeplinească sarcinile sau se simt mai puţin conectaţi cu colegii lor. Prin urmare, cererea de spaţii de birouri de înaltă calitate va continua şi va fi foarte important să ne concentrăm pe nevoile specifice ale chiriaşilor noştri.“

În acest context, în care o parte dintre angajaţi spun că pentru ei soluţia optimă este reprezentată de lucrul de acasă sau „de oriunde“, iar o altă parte spun că ar fi mai po­trivit pentru ei să se întoarcă la birou, care este viitorul, în perioada postpan­demică, al spaţiilor de birouri? „Ne con­centrăm pe adaptarea constantă la nevoile din ce în ce mai sofisticate ale chiriaşilor noştri, iar flexibilitatea este azi unul dintre principalii piloni ai conceptului myhive.“

„Am adus un upgrade conceptului, care ne permite să oferim o gamă extrem de variată de opţiuni chiriaşilor noştri, pentru a putea întâmpina aproape orice tip de solicitare, venită din partea companiilor active în orice tip/model de business“, răspunde Fulga Dinu.

Portofoliul Immofinanz România include opt clădiri de birouri şi cinci pro­prietăţi de retail. Suprafaţa totală închi­riabilă a proprietăţillor active din România este de 334.000 de metri pătraţi. Proprietăţile Immofinanz din România au o valoare de 776 milioane de euro şi reprezintă 15,2% din portofoliul total al companiei. Compania derulează în acest moment investiţii în modernizarea Bucharest Financial Plaza, Victoria Park şi a centrului comercial VIVO! Baia Mare.

„În primul trimestru al anului 2021, am continuat strategia de extindere a conceptului nostru internaţional pentru birouri flexibile, myhive si am achiziţionat clădirea de birouri Bucharest Financial Plaza de la Banca Comercială Română (BCR), subsidiara Erste-Group. Planurile actuale includ modernizarea şi transformarea acesteia într-o clădire myhive de înaltă calitate, cu cel puţin o certificare de sustenabilitate „Gold“. După renovare, preconizăm că suprafaţa închiriabilă va ajunge la 27.700 mp.“

 

Parteneri: