Supliment ZF Austria

Gerd Bommer, Ambasada Austriei în România: Investitorii austrieci continuă să investească în România, deoarece criza va trece şi România îşi va reveni mai repede decât alte state

26.10.2020, 00:06
Gerd Bommer, Ambasada Austriei în România: Investitorii austrieci continuă să investească în România, deoarece criza va trece şi România îşi va reveni mai repede decât alte state

România reprezintă un climat bun pentru investiţii străine datorită dezvoltării pieţei interne, oportunităţilor de export şi costurilor mici de producţie.

Gerd Bommer, consilierul co­mer­cial al Advantage Austria, secţia comercială din cadrul Ambasadei Austriei la Bu­cureşti, a spus în cadrul unui interviu acordat ZF că, în opinia sa, eco­nomia României îşi va reveni şi va ajun­ge la finalul lui 2021 la nivelul la care era în 2019. El spune că investitorii aus­tri­eci sunt încre­ză­tori şi continuă să in­ves­tească în România.

„Sunt convins că dezvoltarea econo­mi­că dinamică a României va continua. De fapt, am încredere că România va reveni la ni­velurile de dinaintea crizei până la sfâr­şi­tul anului 2021, ceea ce înseamnă că ten­dinţa des­cendentă nu este la fel de puter­ni­că ca în restul Europei, iar efectul de bază în 2021, plus recuperarea puternică şi in­ves­ti­ţiile în infrastructură vor conduce la o creş­tere foarte robustă, compensând rece­siu­nea din 2020. Investitorii austrieci conti­nuă să investească, deoarece criza va trece, iar re­laţiile noastre vor fi mai puternice la sfârşitul deceniului decât oricând“, a spus Gerd Bommer.

El a mai spus în cadrul interviului că România are mai multe avantaje în atra­gerea investitorilor austrieci prin dezvol­ta­rea cererii interne, prin oportunităţile de export şi prin costurile mici de producţie. Gerd Bommer este de părere că investiţiile în infrastructură anunţate de guvern repre­zin­tă, de asemenea, un avantaj.

„România a fost şi este un loc bun de investiţii pentru Austria, nu doar pe fondul costurilor bune de producţie, ci pentru că este o piaţă internă în creştere puternică şi oferă, de asemenea, o mulţime de oportu­ni­tăţi de export pentru producătorii austri­eci de aici. Mai mult, cu noul guvern există un puternic impuls către investiţii în infra­struc­tură şi acest lucru înseamnă dezvol­tare, care va dura mai mult de un deceniu.“

Consilierul comercial al Ambasadei Aus­triei mai spune că schimburile co­mer­ciale dintre Austria şi România au crescut de 35 de ori în ultimii 30 de ani şi au ajuns la peste 4 mld. euro. Investitorii austrieci re­prezintă al doilea cel mai mare investitor stră­in din România, iar piaţa locală se află în primele 15 ţări pentru bunurile produse în Austria. „Austria şi România au relaţii co­mer­cia­le care au trecut testul timpului. Biroul nostru Advantage Austria din Bucureşti a fost deschis acum 70 de ani ca al 5-lea birou la nivel mondial după Paris, Londra, Roma şi Frankfurt. Acest lucru subliniază im­por­tanţa României pentru Austria, dar abia din 1989 relaţiile noastre bila­terale au în­ce­put să înflorească. Comer­ţul nostru bila­te­ral a crescut de 35 de ori, ajun­gând la peste 4 miliarde euro. (...) Sun­tem al doilea cel mai mare investitor străin din România şi va rămâne aşa mult timp.“

Advantage Austria este secţia co­mer­cia­lă a Ambasadei Austriei în România şi repre­zentanţa oficială a economiei aus­tri­ece în alte ţări.

„Sprijinim companiile austriece în pro­cesul de internaţionalizare. Facem acest lu­cru prin intermediul celor trei piloni - know-how, parteneri şi platforme. În fie­care dintre aceştia oferim clienţilor noştri aus­trieci anumite servicii, care variază de la con­sultarea de bază la export la consiliere fis­cală şi juridică, la cunoştinţe de piaţă, con­sultare în vederea investiţiilor până la sus­ţinere pe piaţă“, a explicat Gerd Bommer.

 

Parteneri:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.