Ştiri purificate de Philips

Proiectul de birouri Global City a primit certificarea WELL Health-Safety, care impune standarde de protejare a sănătăţii angajaţilor

Proiectul de birouri Global City a primit certificarea...
30.09.2021, 11:12 715

Complexul de birouri Global City din portofoliul companiei de investiţii imobiliare Arion Green a primit certificarea cu WELL Health-Safety, cel mai nou standard de evaluare al International WELL Building Institute pentru limitarea riscurilor de sănătate.

Global City este al zecelea proiect pentru care compania de consultanţă Colliers a coordonat procesul de certificare.

„Această certificare confirmă angajamentul nostru permanent cu privire la implementarea politicilor operaţionale, a protocoalelor de mentenanţă, a implicării stakeholderilor şi a planurilor de urgenţă pentru a gestiona contextul post-COVID-19 în prezent şi în viitor. Sănătatea şi siguranţa rămân priorităţile noastre de bază în administrarea proprietăţilor şi, în acest scop, vom continua să depunem toate eforturile pentru a asigura cel mai înalt nivel de aderenţă şi conformitate”, spune Takis Fyssas, administratorul Global City.

În contextul unui an 2020 atipic, proprietarii de clădiri şi chiriaşii văd nevoia stringentă de a îndeplini standarde ridicate de sănătate şi siguranţă în spaţiile pe care le administrează şi iau acum în calcul reducerea riscurilor de răspândire a bolilor infecţioase prin adoptarea de soluţii care să fie implementate imediat şi care să faciliteze crearea unui mediu de lucru sigur pentru sănătate.

În ultimele şase luni, 18 proiecte s-au înregistrat pentru certificarea WELL Health-Safety in Romania.

Complexul Global City cuprinde două clădiri de birouri de Clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă de 51.000 de metri pătraţi.

„Colaborarea cu proprietarul şi property managerul în procesul de certificare a fost foarte bună, deciziile de implementare a măsurilor au fost luate într-un timp foarte scurt, iar experienţa noastră în proiectele anterioare a ajutat la un review rapid al documentaţiei de către IWBI. Această certificare oferă o asigurare în plus că angajaţii pot reveni în siguranţă la birou. De altfel, complexul a fost certificat şi LEED EBOM (Existing Building Operations & Maintenance), nivelul Gold pentru ambele clădiri, dar şi ca o recunoaştere a calităţii, a unei administrări sustenabile şi a viziunii ecologiste, procesul amplu de certificare fiind coordonat tot de către Colliers în urmă cu 6 ani”, precizează Oana Stamatin, Director Green Certification and Building Surveying la Colliers.

Standardul WELL Health-Safety Rating a apărut în urma recomandărilor primite de la IWBI Task Force privind Covid-19, un grup format din aproximativ 600 de experţi din sănătate, virusologi, academicieni, oficiali guvernamentali, specialişti în construcţii şi profesionişti din imobiliare. Certificarea se adresează tuturor tipurilor de clădiri şi este axată pe adoptarea unor politici operaţionale, implementarea de protocoale de mentenanţă şi elaborarea unor planuri de urgenţă. Pentru menţinerea certificării, proiectele trebuie să treacă printr-un proces anual de reînnoire a acesteia, ceea ce ajută la asigurarea îndeplinirii unui standard ridicat de sănătate şi siguranţă pe termen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO