Ştiri purificate de Philips

Italienii de la Ferrero au semnat pentru încă 660 mp de birouri în proiectul Globalworth Tower din Capitală: Decizia de a ne extinde sediul în Bucureşti este un pas în strategia noastră de creştere în România

Italienii de la Ferrero au semnat pentru încă 660 mp de...
24.08.2021, 11:34 767

Ferrero, producător italian de dulciuri, a semnat cu Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, pentru extinderea cu 660 metri pătraţi de birouri în proiectul Globalworth Tower din Capitală, începând cu luna septembrie.

În urma tranzacţiei, Ferrero ajunge să ocupe o suprafaţă totală de 1.660 de metri pătraţi în ansamblul cu 26 de etaje, a doua cea mai înaltă clădire de birouri din România, potrivit unui comunicat al  Globalworth.

“Decizia de a ne extinde sediul în Bucureşti a fost un pas logic în strategia noastră de creştere a companiei în România.  În acest context, extinderea consolidează capacităţile în regiune pentru a ne încuraja dezvoltarea”, spune Lorenzo Gavini, Managing Director Ferrero România şi Bulgaria.

Ema Iftimie, Head of Leasing & Customer Care, Globalworth România, apreciază că tendinţa de întoarcere la birou începe să apară tot mai clar în rândul companiilor, indicând un semn de revenire la normalul de dinainte.

“Tot mai mulţi parteneri de business ne spun că a lucra de acasă nu poate fi o soluţie pe termen lung, deoarece angajaţilor le este greu să îşi delimiteze viaţa personală de cea profesională, lipsindu-le interacţiunea cu colegii”.

Anul trecut, Globalworth a închiriat către chiriaşi noi sau a extins aproximativ 303.500 metri pătraţi de spaţii comerciale din portofoliul de proprietăţi, reprezentând aproximativ 25% din disponibilul total al suprafeţelor comerciale închiriabile brute.

Aceste tranzacţii constituie cel mai mare volum de activitate de închiriere realizat până în prezent, în mare parte datorită renegocierilor reuşite cu chiriaşii existenţi. Relaţiile foarte strânse cu chiriaşii au fost, de asemenea, confirmate de gradul de ocupare, care a rămas ridicat, până la 90,9% la sfârşitul anului (91,7%, inclusiv opţiuni de extindere pentru chiriaşi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO