Ştiri purificate de Philips

Fintech-ul franţuzesc iBanFirst, care operează o platformă de tranzacţii valutare, se extinde în Europa Centrală şi de Est şi deschide primul birou din regiune la Bucureşti

♦ „Am ales să intrăm în această zonă cu un prim birou în România pentru că dă semne foarte bune de recuperare economică post COVID-19, iar companiile sunt foarte deschise către noile tehnologii“, spune Pierre-Antoine Dusoulier, CEO şi fondator iBanFirst.

Fintech-ul francez iBanFirst, care operează o platformă online care permite companiilor să efectueze tranzacţii rapide în peste 30 de valute, se extinde în zona Europei Centrale şi de Est prin deschiderea primului său birou din regiune, în Bucureşti, şi estimează să atragă pe platforma sa de tranzacţionare un număr de 500 clienţi în primul an de activitate.

Firma va avea o echipă de suport alcătuită din 20 de consultanţi.

Clienţii au posibilitatea de a urmări în timp real traseul plăţilor datorită funcţiei unice „payment tracker”.

De asemenea platforma integrează facilităţile ‘open banking, care simplifică operaţiunile uzuale ale clienţilor corporativi, cum ar fi plăţile. Aceştia îşi pot introduce conturile bancare externe în platforma iBanFirst pentru a obţine o privire de ansamblu asupra tuturor conturilor bancare şi tranzacţiilor efectuate, indiferent de bancă sau monedă.

„iBanFirst se află într-o etapă în care îşi extinde accelerat prezenţa la nivel european, cu obiectivul de a facilita accesul business-urilor la soluţii agile, accesibile şi personalizate de tranzacţionare globală. Împreună cu noul nostru investitor Marlin Equity Partners considerăm că Europa Centrală şi de Est reprezintă una dintre pieţele cu cel mai mare potenţial de creştere pentru compania noastră. Am ales să intrăm în această zonă cu un prim birou în România pentru că dă semne foarte bune de recuperare economică post COVID-19, iar companiile sunt foarte deschise către noile tehnologii, fiind ‘early adopters. Îmbinând avantajele unei platforme de ultimă generaţie pentru tranzacţii puse la dispoziţia clienţilor cu suportul oferit de o echipă locală cu expertiză, ne dorim să ajutăm cât mai multe afaceri din România să îşi simplifice operaţiunile zilnice şi să îşi accelereze planurile de dezvoltare”, a declarat Pierre-Antoine Dusoulier, CEO şi fondator iBanFirst.

La începutul anului pachetul majoritar de acţiuni la fintech a fost cumpărat de fondul american Marlin Equity Partners, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Astfel, Marlin a devenit acţionarul principal al iBanFirst, iar Pierre-Antoine Dusoulier, CEO-ul şi fondatorul companiei, a trecut pe locul secund.

Pe lângă sediul din România, în următoarele luni, iBanFirst intenţionează să deschidă birouri în Bulgaria şi Ungaria.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.