Special

Cum se situează capitalizarea Hidroelectrica la BVB: 49,5 mld. lei, cât următoarele cele mai mari două companii la un loc

Cum se situează capitalizarea Hidroelectrica la BVB:...

Autor: Eduard Ivanovici

13.07.2023, 10:30 258

♦ 18,5% din valoarea de piaţă cumulată a tuturor companiilor listate.

După un avans de 5,77% în prima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti, producătorul de energie electrică Hidroelectrica a ajuns la o valoare de piaţă de 49,5 miliarde de lei, de departe cea mai mare capitalizare din rândul companiilor româneşti listate la BVB.

Prin comparaţie, Banca Transilvania (TLV) şi OMV Petrom (SNP) valorează împreună circa 50 de miliarde de lei, deci puţin peste evaluarea celei mai noi companii de pe piaţa românească de capital, arată datele agregate de ZF.

În aceeaşi notă, evaluarea Hidroelectrica este mai mare decât capitalizarea cumulată a ocupantelor locurilor patru până la inclusiv zece din topul celor mai mari companii locale de la BVB. Fondul Proprietatea (FP), BRD SocGen (BRD), Chimcomplex (CRC), One United Properties (ONE), Digi Communications (DIGI), Transgaz (TGN) şi Electrica (EL) valorează împreună circa 45 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO