Spania

Spaniolii, investitori de cursă lungă în România

Spaniolii, investitori de cursă lungă în România

Autor: Andreea Neferu

31.05.2011, 23:30 276

Spania este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali,dar şi investi­tori străini de pe piaţa locală. La sfârşitul anuluitrecut, în România existau peste 4.000 de companii cu capitalspaniol majo­ritar, foarte puţine firme din Peninsula Ibericăpărăsind piaţa locală în perioada de criză.

Spaniolii au bifat aproape toate sectoa­rele importante dinRomânia, fiind pre­zenţi, spre exem­plu, în domenii precumimo­biliare (prin firme precum Hercesa sau Afirma), construcţii(FCC sau Copisa), retail de modă (Inditex sau Mango), energie(Iberdrola Reno­vables).

De altfel, cea mai importantă in­vestiţie a unei companiispaniole în Ro­mâ­nia pe termen mediu a fost anunţată anul trecutchiar de Iberdrola Renovables, divizia de energie rege­nerabilă agrupului energetic Iber­drola, care urmează să con­struiască înRomânia 50 de parcuri eoliene în pe­rioada 2010 - 2017, valoareainvestiţiei fiind de două miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO