România de calitate

Videoconferinţa ZF/Isopan „Construcţiile industriale“. Şerban Juverdeanu, Global Vision: Vrem să demarăm proiecte şi în zona de nord, în Iaşi şi Bacău, unde cererile sunt diverse, iar deficitul de spaţii logistice moderne este foarte mare

21.12.2020, 21:22 Autori: Alina-Elena Vasiliu , Cristina Bellu

♦ În cei 100.000 de metri pătraţi pe care Global Vision îi are în planul de dezvoltare în 2021, gradul de preînchiriere este deja aproape de 30%.

Global Vision, companie româ­nească care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect şi construcţii, se află în diverse stadii de discuţii pentru achiziţia unor terenuri în mai multe zone din ţară în vederea extinderii pe piaţa locală, vizate fiind, pe termen lung, Bacău, Iaşi, Braşov şi Sibiu.

„În ceea ce priveşte următorul an, pla­nurile noastre sunt concrete. Dez-voltăm locaţii în care ştim că cerinţele sunt mari, vorbim de Constanţa şi de Bu­cureşti. În două-trei luni vom începe şi alte proiecte de amploare pe zona in­dus­trială. Vrem să demarăm proiecte şi în zona de nord, în Iaşi şi Bacău, unde cere­rile sunt diverse, iar deficitul de spa­ţii logistice moderne este foarte mare“, a spus Şerban Juverdeanu, head of development la Global Vision, în cadrul videoconferinţei „Construcţiile indus­triale – perspective şi oportunităţi într-o piaţă cu potenţial de dezvoltare“, or­ga­nizată de ZF în parteneriat cu Isopan, care a avut loc pe 15 decembrie 2020.

El a adăugat că resimte un interes crescut din partea jucătorilor de automotive în special pentru relocarea în România, pentru aducerea unei părţi din activitatea concentrată până acum în Asia.

„Avem parcuri logistice de mari dimensiuni cu precădere în Timişoara şi Constanţa şi ne apropiem de finalul anului cu aproape 100% grad de ocupare. Suntem pe ultima sută de metri cu finalizarea unor contracte de închiriere pentru depozitul din Constanţa. De anul viitor, demarăm fazele 2 şi 3 de dezvoltare în Bucureşti, Constanţa şi Timişoara.“

Datorită creşterii evidente a segmentului de e-commerce, Şerban Juverdeanu spune că firma Global Vision a trebuit să dea dovadă de inventivitate anul acesta.

„Au fost provocări pe care le-au simţit şi retailerii. Se conturează tendinţe noi pe partea de automatizare, de warehouse management. Concurenţa a crescut mult şi este nevoie de atenţie pentru eficienţa operaţiunilor.“

În cei 100.000 de metri pătraţi pe care Global Vision îi are în planul de dezvoltare în 2021, gradul de preînchiriere este deja aproape de 30%, suprafeţe care vor fi securizate contractual până la finalul acestui an. Printre chiriaşi se află Mega Image, dar şi un client din industria farma.

„Trendul ascendent pe logistică şi industrial o să se menţină în următoarea perioadă, iar statul are o oportunitate interesantă în sensul că poate da un impuls foarte mare în încurajarea lucrărilor publice. Parcurile noastre au fost gândite din start pentru a putea acomoda şi potenţiale terminale de cale ferată, dar este nevoie şi de ajutor din partea autorităţilor. Este nevoie de infrastructură naţională“, a mai spus Şerban Juverdeanu.

Global Vision are în dezvoltare 100.000 de metri pătraţi şi va continua să investească în Constanţa, Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea. Toate acestea vor duce nivelul investiţiilor la peste 70 de milioane de euro.

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea ISOPAN