România de calitate

Videoconferinţa ZF/Isopan „Construcţiile industriale“. Alexandru Ciucă, Isopan: În piaţa construcţiilor, proiectele nu s-au sistat. Primul trimestru din 2020 a fost caracterizat de o uşoară reducere a volumului de producţie, dar a existat continuitate

21.12.2020, 00:06 Autori: Alina-Elena Vasiliu , Cristina Bellu

Isopan a încheiat primul semestru din 2020 cu o creştere de circa 6% a volumului de producţie comparativ cu 2019, care a însemnat 1,3 mil. mp panouri sandwich, iar în T3/2020 a depăşit targetul stabilit.

Producătorul de panouri termoi­zo­lan­te Isopan, care are o fabrică în Popeşti-Leor­deni, are în plan noi investiţii în perioada urmă­toare, pentru optimizarea fluxului de activitate şi creşterea nivelului de tehno­logizare.

„Tehnologia şi automatizarea joacă un rol extrem de important pentru noi. Acest lucru se vede şi din numărul de angajaţi pe care îl avem, unul destul de redus. Cea mai recentă investiţie a grupului, de circa 8 milioane de euro, în centrul din România, a fost făcută în 2018 şi este reprezentată de o nouă linie de producţie pentru panourile sandwich. Investiţiile viitoare vizează optimizarea anumitor produse şi adăugarea unor echipamente la liniile existente“, a spus Alexandru Ciucă, director tehnic la Isopan, în cadrul videoconferinţei „Construcţiile industriale – Perspective şi oportunităţi într-o piaţă cu potenţial de dezvoltare“, organizată de ZF, în parteneriat cu Isopan, care a avut loc pe 15 decembrie 2020.

Compania are 115 angajaţi, dintre care 50 reprezintă personalul TESA, iar restul de 65 sunt în producţie. Cei mai mulţi dintre ei sunt din Bucureşti şi din zonele limitrofe.

„Producem în România din 2007, iar în momentul de faţă am ajuns la o producţie de aproape 2,7 milioane de metri pătraţi de panouri. Pe lângă piaţa locală, acoperim şi zonele din apropierea României. Filiala din România deţine 18% din totalul productiv al grupului (Manni Group, din care face parte Isopan – n. red.), iar la nivelul afacerilor, în 2019 am ajuns la 256 mil. lei. Volumul total de producţie este de 2,7 mil. mp, din care jumătate a mers la export. Şi pentru 2020 estimăm o evoluţie similară la nivelul afacerilor.“

Isopan a încheiat primul semestru din 2020 cu o creştere de circa 6% a volumului de producţie comparativ cu 2019, care a însemnat 1,3 mil. mp panouri sandwich, iar în T3/2020 a depăşit targetul stabilit.

„În piaţa construcţiilor, proiectele nu s-au sistat. Primul trimestru din 2020 a fost caracterizat de o uşoară reducere a volumului de producţie, dar a existat continuitate. Pentru noi, prioritar a fost lucrul în condiţii de siguranţă.“

Isopan are 7 centre de producţie în lume, în Italia, Spania, Germania, Rusia, România şi Mexic. Fabrica din România deţine cea mai bună cotă de piaţă raportată la activitatea grupului, cu cea mai bună dinamică. Portofoliul de produse acoperă toate zonele de utilizare din domeniul construcţiilor, de la industrial, la logistică, agro-zootehnie, depozite frigorifice şi rezidenţial.

În 2019, Isopan a avut o cifră de afaceri de 256 de milioane de lei. Circa jumătate, mai exact 120 de milioane de lei, au venit din exporturi. Isopan are 115 angajaţi. Compania exportă produse în special în ţările apropiate României - Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia, Muntenegru, Slovacia şi Ungaria.

Dintre proiectele către care au fost livrate până acum panouri termoizolante Isopan, fac parte magazinele de bricolaj Dedeman, depozitul retailerului francez de articole sportive Decathlon din localitatea Ştefăneştii de Jos (judeţul Ilfov), centrul logistic al retailerului Lidl din Roman (judeţul Neamţ) sau centrul logistic al retailerului online eMag.

Piaţa locală de panouri sandwich a ajuns în 2019 la o valoare de aproape 130 de milioane de euro, apropiindu-se astfel de nivelul din 2007, maximul ultimilor 13 ani, potrivit datelor furnizate de oficialii companiei de consultanţă în construcţii Neomar Consulting. Faţă de 2018, piaţa a crescut anul trecut cu 9%. Creşterea a fost propulsată puternic de segmentul al proiectelor industriale moderne.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea ISOPAN