România de calitate

România de calitate, un proiect ZF & Isopan: Jucătorii din construcţii se îndreaptă către o piaţă imobiliară sustenabilă, dar mai au de luptat. „Sunt procese care trebuie facilitate, precum obţinerea documentaţiilor de construire“

19.12.2020, 12:20 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Sustenabilitatea este în strânsă legătură cu tehnologia, iar în România, deşi nivelul de acceptare şi integrare a tehnologiei în procesul de construcţie, pe şantier, are mult de recuperat pe plan local, progresele sunt vizibile, spun companiile.

Măsuri legislative, respon­sabilitate din partea dez­voltatorilor şi investiţii – sunt principalii piloni pe care trebuie să se sprijine industria construcţiilor şi a imobiliarelor pentru a migra tot mai mult către o piaţă sustenabilă, eficientă şi prietenoasă cu mediul. România mai trebuie, de asemenea, să renunţe la criteriul preţului celui mai mic atunci când vine vorba despre dezvoltări imobiliare, pentru că acesta nu este potrivit cu conceptul de sustenabilitate.

Acestea sunt câteva dintre ideile relevate de oficialii unora dintre cele mai repre­zentative firme de construcţii şi dezvoltare imobiliară din România.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea ISOPAN