Publicitate

(P) IQ DIGITAL. Zeci de specialişti în digitalizare îşi oferă expertiza, gratuit, pentru IMM-urile din România. Cine e în spatele iniţiativei lansate azi şi ce va urma?

Autor: Publicitate

26.11.2021, 10:00 541

IQ Digitaleste un proiect hybrid media complex care îmbină elemente din televiziune, digital video, online publishing, dar şi din zona trainingurilor şi a marilor evenimente de business organizate înaintea pandemiei.

Mai mult, conceptul lansat azi îşi propune chiar şi lansarea unui produs: IQ Digital Score – care să se transforme într-un instrument practic şi util de evaluare a gradului de digitalizare al companiilor din România.

Gândit de echipa festivalului UPGRADE 100 în parteneriat cu George –  o inovaţie BCR, platforma IQ Digital îşi propune să sprijine prin know-how, networking şi prin diverse instrumente de audit online întreprinderile mici şi mijlocii din România în gestionarea unei transformări digitale eficiente – explică organizatorii, în cadrul primului episod care s-a lansat live vineri, 26 noiembrie.

IQ Digital este un concept nou, surprinzător, aşa cum e şi George. Pentru că marcăm în această perioadă deschiderea graduală pentru companiile mici şi mijlocii a tehnologiei create de BCR, proiectul se pliază pe spiritul inovaţiei pe care o susţinem şi o promovăm constant atât pentru clienţii băncii cât şi chiar pentru noi, ca echipă. Accelerarea creşterii afacerilor prin know-how şi conceperea de noi instrumente de evaluare a gradului de digitalizare a IMM-urilor din România sunt elemente esenţiale care pot contribui la stimularea unui mediu economic viu şi profitabil”, a comentat Sergiu Manea, CEO al BCR, într-un dialog cu George Buhnici.

În proiect vor fi angrenaţi peste 40 de experţi tech din România şi din lume, doar în cadrul acestui prim sezon. Obiectivul principal este să oferim conţinut valoros şi, mai ales, practic şi adaptat problemelor reale cu care confruntă în materie de digitalizare companiile tip IMM din România”, a explicat Dragoş Stanca, fondatorul platformei UPGRADE 100, într-o discuţie despre proiect - pe larg, aici.

Ce domenii vor fi acoperite în sezonul 1?

Procesul de învăţare pe care îl propune noul format nu va fi deloc plictisitor - împachetarea conţinutului va împrumuta elemente din lumea show-urilor TV dar şi a culturii Youtube, principalele episoade urmănd a se desfăşura în formatul „Know How Experts’ Battle” – practic, o „bătălie a ideilor” în urma căreia experţii din fiecare domeniu, români sau din alte ţări, vor trebui să cadă de acord asupra concluziilor.

IQ Digital vapune compania tip IMM în centrul atenţiei, aşa că domeniile acoperite în proiect sunt gândite în corespondenţă directă cu departamentele şi funcţionalităţile unei afaceri.

Abordarea aceasta se reflectă şi în temele episoadelor ce se vor publica, gradual, pe site-ul IQdigital.ro:

  • #INSPIRAŢIE Diferenţa dintre cei care au reuşit să se reinventeze şi cei care au dispărut este, uneori, curajul de a lua decizii inspirate care ţin cont de macro-trendurile locale şi globale.
  • #EXPERTIZĂDe-a lungul proiectului, toate informaţiile vor fi obţinute doar din partea experţilor şi practicienilor, nu a „experţilor” în postări social media.
  • #PRACTIC. Din păcate, multe dintre ideile bune care circulă la nivel global nu sunt aplicabile în România, cel puţin pe termen scurt. Proiectul va încerca deci să evite atât banalităţile inutile, cât şi „viziunile” prea aspiraţionale - de asemenea inutile.
  • #DIGITALIZAREDespre identificarea elementelor care definesc o comunitate, în sensul de oraş digitalizat corect, care asigură un cadru în care companiile să se poată dezvolta optim.
  • #WORKFLOWSDespre cum trebuie digitalizate procesle din cadrul unei companii.
  • #HR. Cum poţi folosi tehnologia pentru a crea echipe hibride, noua tendinţă fiind „work from anywhere”.
  • #DATA/INTELLIGENCE Antreprenorii trebuie să fie familiarizaţi cu instrumente de business intelligence prin care pot să-şi studieze competiţia sau să genereze strategii mai eficiente.
  • #VÂNZĂRI/MARKETING Digitalizarea nu a ocolit ci, dimpotrivă, a schimbat total modul de promovare şi de atragere a noilor clienţi.
  • #FINANCIAR/CONTABILITATE Fireşte, financiarul şi viitorul contabilităţii sunt o altă parte esenţială a tehnologizării despre care se va discuta (şi învăţa) în cadrul proiectului.

Ce veţi afla din primul episod IQ Digital?

Primul episod, lansat azi, marchează cadrul în care se va derula proiectul şi cuprinde viziunea organizatorilor.

Veţi găsi de asemenea detalii despre deschiderea lui George spre companiile medii şi mici – cu explicaţii de la Dana Dima, vicepreşedintă BCR şi Marian Ignat, director executiv BCR (foto), un workshop intensiv realizat de expertul internaţional Warren Knight de la Think Digital First, precum şi o discuţie susţinută de date şi prezentări despre ce înseamnă digitalizare şi transformare digitală, moderată de Marian Hurducaş din partea UPGRADE 100 alături de Andrei Nicoară – expert e-guvernare şi Corina Cimpoca – co-owner MKOR Consulting.

Câteva zeci de experţi cunoscuţi locali şi internaţionali se vor alătura, în timp, pentru a dezbate provocările pe fiecare segment dintr-o companie, precum şi pentru elaborarea IQ Digital Score, ca metodologie utilă IMM-urilor din România.

Proiectul se va derula pe parcursul mai multor luni. Toate informaţiile sunt disponibile şi vor fi actualizate constant pe site-ul IQdigital.ro -> unde puteţi viziona deja primul episod, precum şi vedea ideile principale expuse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO