Proprietăţi

Vreau o casa, dar numai cu terasa si piscina la ultimul etaj

03.03.2004, 00:00 166



Piata rezidentiala a fost in ultimii ani unul dintre segmentele cele mai dinamice ale pietei imobiliare din Romania. Segmentul rezidential de lux este insa principalul performer, potrivit analistilor, in conditiile in care pe lista clientilro au inceput sa intre tot mai mult pe langa expatii care activeaza in companii multinationale si tot mai multi romani. In aceste conditii era normal sa apara noi tendinte pe piata rezidentiala de lux.



"In ultima vreme pe piata rezidentiala se remarca o cerere tot mai mare de LOFT-uri, adica apartamente mari cu tavan foarte inalt, cu o singura incapere, dar si tot mai multe cereri de apartamente si vile de lux, complet mobilate si utilate, pentru termen scurt" apreciaza Izvora Stancel, Residential Negociator la compania imobiliara CB Richard Ellis.



Potrivit acesteia, chiar si materialele folosite la dotarea locuintie sunt acum mai evoluate. "Exista tot mai multe blocuri noi cu finisaje la un standard mult mai ridicat decat obisnuitul "de lux" .Sunt utilizate numai materiale de import foarte scumpe, precum parchet African sau obiecte sanitare, gresie si faianta din colectii limitate, se apeleaza la designeri interiori, se alege totul cu foarte mult gust - nu neaparat al proprietarului" adauga Stancel.



Desi loturile de teren sunt din ce in ce mai putine, nordul orasului ramane principala atractie cand vine vorba de piata rezidentiala de lux. Conditiile sunt insa putin diferite faa de acum cativa in, deoarece, exista in prezent in aceste zone locuinte sau chiar blocuri de locuinte care au piscina proprie.



Modul cum se realizeaza accesul in propria casa este la randul sau un element care a evoluat in ultima perioada.



"Exista tuneluri de acces auto catre garajele din subsolul cladirilor, iar accesul in apartamente se realizeaza direct din lift pe baza de cartela magnetica. In plus, este asigurata paza pentru intregul complex sau imobil de locuinte" completeaza Cristina Dumitrache, Senior Residential Negociator la CB Richard Ellis.



Potrivit acesteia, apartamentele au acum suprafete mai mari si exista terase de dimensiuni mari cu latimi de 2 - 2,5 m, de-a lungul intregului apartament, situate in general la ultimele etaje ale cladirilor.



"Compoundurile de vile sunt dotate acum cu piscine, locuri de joaca pentru copii, sauna si sali de gimnastica" conchide Dumitrache.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO