Proprietăţi

Un mall se închide, la altul începe construcţia: AFI Europe a luat autorizaţie pentru construirea unui centru comercial la Arad

Un mall se închide, la altul începe construcţia: AFI Europe a luat autorizaţie pentru construirea unui centru comercial la Arad

Autor: Cristi Moga

20.08.2012, 11:32 1945

Compania israeliană AFI Europe, proprietarul centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, a obţinut autorizaţia de construire şi va începe în următoarele luni lucrările la un centru comercial în Arad, oraş în care grupul austriac Immofinanz a anunţat închiderea proiectului Armonia Center, care ar putea fi transformat în proiect logistic.

AFI Europe intenţionează să construiască un hipermarket şi un magazin de bricolaj cu o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi fiecare, precum şi mai multe spaţii pentru magazine de îmbrăcăminte cu suprafeţe cuprinse între 1.000 şi 2.000 de metri pătraţi.

Israelienii au un teren situat în imediata vecinătate a mallului Atrium Center, în apropierea gării din Arad, şi intenţionează să formeze prin această dezvoltare cu o suprafaţă de 32.000 mp un pol comercial care să atragă cea mai mare parte a cumpărătorilor din oraş.

Pe acelaşi bulevard, dar mai puţin central, israelienii de la GTC au deschis anul trecut un mall având chiriaşi precum Cora sau Inditex, proiect care ar fi principala "victimă" în cazul în care dezvoltarea celor de la AFI Europe ar fi dusă la bun sfârşit.

AFI nu a anunţat numele viitorilor chiriaşi, dar pe segmentul de hipermarketuri spaţiul ar putea fi preluat chiar de către francezii de la Carrefour, care după ce au anunţat închiderea hipermarketului din Armonia Arad şi-au manifestat intenţia de preluare a unui alt spaţiu în oraş.

"Cooperarea cu Atrium Shopping Mall este în plină dezvoltare, având în vedere că ne dorim să creăm singurul centru de retail care să deservească Aradul. Prin înglobarea în cadrul unui centru de retail a unui hipermarket, a unui magazin "do-it-yourself" şi a unui mall care oferă modă, cinematograf şi divertisment, putem, cu siguranţă, să venim în întâmpinarea tuturor nevoilor de cumpărături pentru locuitorii oraşului şi pentru rezidenţii din împrejurimi", afirmă David Hay, CEO al AFI Europe.

AFI Europe mai are în prezent în construcţie un centru comercial în Ploieşti, a cărui deschidere este programată anul viitor, în timp ce lângă mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti compania are în curs de finalizare o clădire de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO