Proprietăţi

Un fond britanic a dat 14 mil. euro pe sediul Mercedes

23.10.2008, 20:37 25

Fondul britanic Danube Property, administrat de compania Coram City Capital, a achizitionat cladirea de birouri Biharia Office Building din nordul Bucurestiului, avand o suprafata inchiriabila de 5.500 de metri patrati si chiriasi precum Mercedes sau BCR Leasing, a anuntat firma de consultanta imobiliara Atisreal, care a intermediat tranzactia.

Tinand cont de un nivel mediu al chiriilor din zona de 16-18 euro/metrul patrat/luna si un randament anual al investitiei de 7,4% anuntat de catre consultanti, tranzactia s-ar putea ridica la circa 14 milioane de euro.
Valoarea poate fi mai mica sau mai mare in functie de gradul de ocupare al cladirii, valoarea si maturitatea datoriilor firmei, tinand cont ca a fost vanzare de actiuni, nu de active, sau durata contractelor de inchiriere.
Investitia in cladirea cu cinci etaje si o suprafata totala de 7.800 de metri patrati s-a ridicat la circa sapte milioane de euro, potrivit datelor comunicate anterior de catre consultantii Victoria Properties.
Afacerea nu este foarte mare, dar tinand cont de volumul mic de tranzactii incheiate in special in cea de-a doua jumatate a acestui an, este una dintre cele mai importante. Discutiile pentru preluarea cladirii au fost incepute inca din 2007, a anuntat Atisreal, fara a preciza insa data incheierii tranzactiei.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO