Proprietăţi

Ultimele două tronsoane ale centurii Bucureştiului, care vor închide inelul rutier de 70 km, vor costa 90 mil. euro

Ultimele două tronsoane ale centurii Bucureştiului, care vor închide inelul rutier de 70 km, vor costa 90 mil. euro
13.07.2010, 12:22 294

Modernizarea ultimelor două tronsoane ale centurii Bucureşti, cuo lungime de 20 km, care vor face face legătura cu autostrăzile A1şi A2, a fost scoasă la licitaţie de către Compania Naţională deAutostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, valoarea totalăestimativă a contractelor fiind de 381,54 mil. lei, fără TVA, (90milioane euro). Ofertele pot fi depuse până la data de 30 august2010, finanţarea proiectelor fiind asigurată de la bugetul de stat.Cele două tronsoane vor fi lărgite la patru benzi, vor ficonstruite poduri şi pasaje, precum şi parcări.

Întregul inel de centură are o lungime totală de 70 km, dintre care50 km sunt în diferite stadii de construcţie sau au fost desemnaţideja constructorii.
Licitaţia pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului dintre DN 2şi A2 (autostrada Bucureşti-Constanţa) cu o lungime de 11,45kilometri vizează lucrările de proiectare şi execuţie şi are ovaloare estimativă de 243,42 mil. lei, fără TVA, (57,31 mil. euro,fără TVA).

Sectorul este situat între kilometrii 12,3 şi 23,7, iar lucrărilevor presupune, printre altele, amenajarea a patru intersecţii,mutarea utilităţilor şi lucrări de trei pasaje şi un pod şiamenajarea unei parcări pe partea stângă a drumului la kilometrul16,4.

Licitaţia pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului dintre DN 7şi A1 (autostrada Bucureşti-Piteşti), în lungime de 8,7 kilometri,are o valoare estimativă de 138,12 mil. lei, fără TVA, (32,52 mil.euro, fără TVA).

Sectorul este cuprins între kilometrii 55,4 şi 64,1, iar lucrărilevor viza, printre altele, modernizarea a trei poduri şi cincipasaje, precum şi amenajarea unei parcări pe partea stângă adrumului la kilometrul 58,5.
Pentru a participa la licitaţie, investitorii trebuie sădovedească, printre altele, că au finalizat în ultimii cinci ani uncontract de execuţie de drumuri de interes naţional de minim 150milioane de lei, fără TVA, şi un contract de execuţie a unui pod,pasaj sau viaduct de minim 70 milioane de lei, fără TVA.
Pentru ambele licitaţii, câştigătorii vor avea la dispoziţie maximde 135 de zile pentru faza de proiectare, 90 de zile pentruelaborarea proiectului tehnic şi 18 luni pentru execuţia lucrării.Termenul de valabilitate este de trei ani.
Criteriile de atribuire vor ţine cont în proporţie de 60% de preţ,de 20% de termenul de plată acordat de ofertant, 15% de durata deexecuţie şi 5% durata de elaborare a proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO