Proprietăţi

Trei turnuri de birouri in zona Timpuri Noi din Capitala

30.05.2008, 22:14 33

Zona Timpuri Noi din Capitala ar putea deveni centru de birouri, tinand cont ca trei proiecte de turnuri cu aproximativ 30 de etaje fiecare au fost supuse aprobarii de catre Comisia tehnica de urbanism a Primariei Municipiului Bucuresti.
Primul se afla la intersectia dintre Nerva Traian si Mircea Voda si are o inaltime de 30 de etaje, cel de-al doilea, la intersectia bd-ului Gheorghe Sincai cu calea Vacaresti (28 de etaje), iar cel de-al treilea ar putea fi pozitionat pe malul Dambovitei, pe locul fostei fabrici de piele Dambovita, scrie Gandul. "Ce se intampla aici consolideaza centrul orasului si va atrage investitori in partea de sud a Capitalei", apreciaza Adrian Bold, arhitectul-sef al Capitalei. Alaturi de aceste proiecte, alte doua turnuri au fost supuse aprobarii comisiei, pe bd-ul Ionescu Sisesti si in apropierea Pietei Muncii.
Dezvoltatorii imobiliari sunt tot mai tentati sa realizeze proiecte inalte, pe fondul cresterii preturilor terenurilor care le afecteaza profitabilitatea. Astfel, o serie de proiecte de turnuri au fost incepute in zone precum Piata Victoriei sau bd-ul Barbu Vacarescu, unde o serie de cladiri de birouri aflate in constructie vor avea o inaltime de circa 100 de metri. Printre cele mai inalte cladiri de birouri din Capitala se numara Tower Center International, BRD Tower sau Charles de Gaulle Plaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO