Proprietăţi

Strainii cumpara apartamente in primul zgarie-nori al Clujului

Strainii cumpara apartamente in primul zgarie-nori al Clujului

Proiectul va fi finalizat la sfarsitul anului viitor

10.01.2008, 18:24 478

Mai multi investitori spanioli, englezi si irlandezi au achizitionat apartamente in ansamblul Tower Park din Cluj, primul bloc de 18 etaje din oras.
Dezvoltatorul imobiliar Tower, detinut de un grup de investitori americani, a obtinut in urma cu doua luni autorizatia de construire pentru primul bloc de 18 etaje din Cluj si a vlndut deja 50 de apartamente in ansamblul rezidential, situat la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea. In prezent, constructorii lucreaza la turnarea fundatiei, finalizarea lucrarilor urmand sa aiba loc la sfarsitul anului viitor.
Conform unor surse din interiorul companiei, multi dintre clientii care au achizitionat apartamente in complex sunt investitori straini. Astfel 10 apartamente au fost achizitionate de catre o agentie imobiliara spaniola, iar cativa investitori din Anglia si Irlanda au achizitionat mai multe apartamente in Tower Park. Sursele citate au adaugat ca apartamentele de la etajele superioare s-au vlndut cel mai bine.
Doru Lupean, reprezentantul agentiei imobiliare Grup de Lux, compania care colaboreaza cu Tower pentru vanzarea apartamentelor, a sustinut ca inainte de demararea vanzarilor au existat mai multe rezervari de apartamente, dar nu a dorit sa faca publice sumele platite sau identitatea cumparatorilor.
Carla Iacob, reprezentantul Tower, a declarat ca preturile incep de la 940 de euro/metru patrat (plus TVA) si ajung pana la 1.345 euro/metru patrat (plus TVA) pentru penthouse-urile de la etajele superioare. Apartamentele au o suprafata care variaza intre 56 si 127 de metri patrati. Un apartament de doua camere de 56 de metri patrati s-a vandut cu 75.800 de euro (TVA inclus).
Complexul Tower Park va cuprinde trei blocuri zgarie-nori de 18 etaje, acesta fiind al doilea cel mai inalt proiect imobiliar din Cluj-Napoca, dupa cel de 20 de etaje pe care il va construi Latino Grup. Ansamblul va mai cuprinde si o cladire de 12 etaje.
Dezvoltatorul imobiliar va mai construi un hotel cu restaurant si functiuni conexe specifice, cu 6 etaje, centru comercial si birouri, cu 5 si 10 etaje. Tower Park este al doilea proiect demarat de companie la Cluj, dupa River Tower. Acesta din urma este un complex de opt etaje care cuprinde 82 de apartamente, precum si trei niveluri de spatii comerciale si de birouri. Potrivit companiei, proiectul va fi finalizat in luna iunie a acestui an si este vandut in proportie de 80%.
In plus, compania a obtinut autorizatia de construire pentru un nou ansamblu rezidential format din 3 turnuri de clte 16 etaje.
Reprezentatii Tower nu au dorit sa ofere informatii privind sumele investite, dar expertii imobiliari locali estimeaza valoarea investitiei la aproximativ 65 de milioane de euro pentru cele trei proiecte Tower la Cluj.
Oficialii dezvoltatorului american sustin ca decizia pentru demararea primelor proiecte in Cluj-Napoca s-a luat dupa studierea pietei imobiliare din Transilvania, orasul fiind plasat pe primul loc in prioritatile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO