Proprietăţi

Rostock construieste inca un spatiu pentru depozite

04.12.2002, 00:00 24

Segmentul de spatii industriale din Capitala ramane un sector atractiv pentru investitorii pe piata imobiliara, avand in vedere ca aceste centre sunt cautate in general de producatori internationali si de firme de distributie a bunurilor de larg consum. Compania Rostock dezvolta o a doua unitate de spatii de depozitare si de birouri, care va fi livrata pe piata la jumatatea anului viitor, a anuntat compania imobiliara Eurisko Consulting.
Amplasat pe linia de centura Otopeni, noul proiect se va afla in imediata apropiere a primei unitati Rostock. Spatiile se intind pe o suprafata totala de 3.400 metri patrati, dintre care 3.000 de metri patrati il reprezinta spatiile de depozitare, pentru birouri fiind prevazuta o suprafata de 400 mp.
Spatiile se incadreaza in categoria depozitelor de clasa A, fiind prevazute cu pardoseli antistatice, grup electrogen propriu, detectoare si trape de fum, sprincklere si rafturi de depozitare. Potrivit cerintelor actuale, pentru a inlesni activitatile de incarcare/descarcare, cladirea va fi inaltata la peste un metru, fiind de asemenea dotata si cu rampe reglabile. Spatiile de depozitare sunt largi si bine partitionate, inaltimea medie utila a spatiului de depozitare fiind de aproximativ sapte metri.
In ceea ce priveste spatiile de birouri, acestea vor corespunde standardelor de tip A, beneficiind de aer conditionat, geamuri termopan, mocheta, gresie, tavan suspendat, sistem de iluminare incastrat, sistem de securitate si linii telefonice internationale.
Lucrarile de constructie vor fi demarate in luna martie a anului viitor, iar termenul de finalizare al investitiei este preconizat pentru luna iulie.
In prezent, primul depozit Rostock gazduieste firme internationale precum Kune und Naghel, Sanotechniks, Radiant si Bollhoff. Prima unitate construita de Rostock are o suprafata de 3.800 metri patrati, dintre care 3.000 mp au fost alocati spatiilor de depozitare, iar 800 mp pentru birouri.
"Amplasarea intr-o zona foarte buna, cu acces facil pentru traficul greu, spatiile de calitate, si, nu in ultimul rand, serviciile si utilitatile oferite fac din spatiile Rostok o oferta de exceptie pe piata imobiliara industriala", afirma Constantin Banu, manager al departamentului de spatii industriale si de depozitare in cadrul Eurisko.
Piata spatiilor industriale din Bucuresti a continuat in acest an sa fie dominata de tranzactiile de relocare a companiilor multinationale catre noi complexuri industriale. De obicei, aceste centre ofera atat spatii de birouri, cat si de depozitare, dar si sisteme de securitate si posibilitatea dezvoltarii de activitati de logistica.
Cele mai cautate zone pentru astfel de spatii sunt cele situate in vecinatatea principalelor artere rutiere care leaga Capitala de restul tarii si a Soselei de Centura. Aceste zone se vor dezvolta si in urmatorii ani, avand in vedere ca au atras deja clienti importanti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO