Proprietăţi

"In principiu, proiectele anuntate merg inainte, tinand cont ca apelam la surse de finantare independente de firma din Spania"

16.07.2008, 17:57 16

Martinsa-Fadesa a inceput in primavara acestui an lucrarile la primul proiect de pe piata locala - Bonaire Community City din Stefanestii de Jos. Cu 7.600 de apartamente, hotel, spatii de birouri si spatii comerciale - acesta este cel mai mare ansamblu rezidential anuntat pana in prezent in Romania. Vanzarile in cadrul proiectului au inceput deja, insa oficialii companiei nu au dorit sa precizeze cate apartamente au fost contractate, mentionand doar ca "sunt in grafic" in ceea ce priveste vanzarile. "In principiu, proiectele anuntate merg inainte, tinand cont ca apelam la surse de finantare independente de firma din Spania, in special bancare. Ce putem spune este ca situatia din Spania nu ne afecteaza deocamdata", au declarat reprezentantii din Romania ai Martinsa-Fadesa. Prima etapa a proiectului presupune constructia a 22 de cladiri cu peste 1.600 de locuinte, a caror finalizare este programata pentru 2010. Proiectul este derulat pe un teren cu o suprafata de 64 de hectare, in timp ce valoarea investitiei era estimata la peste un miliard de euro, fonduri pentru care compania se afla in negocieri cu mai multe banci. Acesta este cel de-al doilea proiect de mari dimensiuni inceput in localitatea Stefanestii de Jos, unde turcii de la Opus Land Development construiesc ansamblul rezidential Cosmopolis, care va cuprinde aproape 5.000 de apartamente si vile. Pe de alta parte, Martinsa-Fadesa a anuntat un proiect de mari dimensiuni si la Bacau, unde este prevazuta constructia unui ansamblu rezidential cu 2.000 de locuinte, unul dintre cele mai mari proiecte de acest fel din afara Capitalei. In cadrul celor doua proiecte avansate ale Martinsa-Fadesa, pentru anul acesta era prevazuta vanzarea a peste 700 de locuinte. In Bacau, compania detine mai multe loturi de teren pe care era prevazuta constructia a peste 4.000 de locuinte si a unei cladiri de birouri, in urma unor investitii de circa 200 de milioane de euro. Martinsa-Fadesa a detinut in Romania si compania de prelucrare a lemnului Diana Forest, pe care a vandut-o la inceputul acestui an pentru 23 de milioane de euro producatorului polonez Barlinek. Compania are pe piata locala peste 10 angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO