Proprietăţi

Proprietarul Zara reia expansiunea în România cu zece deschideri în 2015

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

10.03.2015, 00:07 2519

Grupul spaniol Inditex, liderul mondial al retailului de modă, va deschide în acest an pe piaţa locală zece magazine în centrele comerciale Mega Mall din Bucureşti şi Coresi din Braşov, urmând a ajunge la 108 unităţi sub şapte branduri printre care Zara, Pull&Bear şi Bershka.

Încă de la intrarea în România spaniolii au mizat pe o expansiune agresivă care le-a asigurat o creştere a businessului până la 175 mil. euro în 2013 la nivelul tuturor celor şapte branduri, respectiv Zara, Zara home, Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius şi Oysho.

Anul trecut, compania nu a inaugurat nicio unitate nouă, acesta fiind singurul an de pauză de la intrarea directă a grupului spaniol pe piaţa locală în 2007. Spaniolii au intrat iniţial în România în 2004 în franciză cu brandurile Zara şi Pull&Bear, pentru ca trei ani mai târziu să vină direct. Datorită expansiunii agresive grupul Inditex şi-a asigurat poziţia de lider încă din primii ani de prezenţă în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO