Proprietăţi

Proprietarii Bancpost cumpara birouri de 36 mil. euro in Pipera

10.08.2007, 21:20 88

Compania imobiliara elena Eurobank Properties, divizie a grupului elen EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, a semnat un acord pentru preluarea unei companii care detine o cladire de birouri in zona Pipera din Bucuresti, a anuntat compania.
Imobilul de birouri dispune de o suprafata inchiriabila de peste 23.000 de metri patrati, precum si de 120 de locuri de parcare.
Eurobank Properties a platit deja sase milioane de euro, restul sumei urmand a fi achitata dupa finalizarea si predarea imobilului, a mai anuntat compania. Termenul de livrare, potrivit contractului, este sfarsitul lunii februarie a anului viitor.
Eurobank se afla in faze finale de negociere pentru inchirierea intregii cladiri catre companii din grupul EFG. Achizitia imobilului se face atat prin fonduri proprii, cat si prin fonduri bancare, au precizat reprezentantii Eurobank.
Piata birourilor din Capitala cunoaste o efervescenta deosebita in ceea ce priveste tranzactiile, astfel ca de curand chiar si imobilul in care Bancpost isi are sediul central, PGV Tower, a fost obiectul unei mutari pe piata de profil.
Imobilul, situat in zona Pietei Vitan din Bucuresti, a fost vandut pentru 27,4 milioane de euro de catre fondul britanic European Convergence Property Company (ECPC), detinut de compania britanica Charlemagne Capital.
Tranzactia a cuprins si alte doua imobile de birouri - Millennium Business Center si Construdava I -, valoarea totala a afacerii fiind de 110,5 milioane de euro. Cladirile au trecut in proprietatea diviziei imobiliare a grupului german Allianz.
Randamentele investitionale pe segmentul spatiilor de birouri au scazut in acest an spre nivelul de 6,5% si chiar mai jos, in cadrul proiectelor de clasa A finalizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO