Proprietăţi

Producătorul de materiale de construcţii Somaco şi-a majorat afacerile cu aproape o treime anul trecut, la 21 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

04.04.2012, 13:01 177

Producătorul de materiale de construcţii Somaco Grup Prefabricate, controlat de fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, şi-a majorat anul trecut cifra de afaceri cu 31%, până la 21 de milioane de euro.

"Aşteptăm să confirmăm o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi în anul 2012. Evoluţia pozitivă aşteptată pentru anul 2012 se datorează atât creşterii volumelor de BCA, dar mai ales intensificării vânzărilor de elemente prefabricate din beton, acestea urmând să aibă o dinamică mai accentuată în portofoliul nostru de produse", a declarat Gabriel Colobaţiu, director general al Somaco Grup Prefabricate.

Compania a investit în ultimii patru ani peste 12 milioane de euro pentru extinderea capacităţii de producţie a gamei de produse, pentru retehnologizare şi instruirea personalului. Somaco a preluat anul trecut fabrica de elemente prefabricate din beton G&D din Teiuş, judeţul Alba, pentru patru milioane de euro.

"Strategia noastră de dezvoltare vizează atât consolidarea capacităţilor de producţie existente cât şi extinderea în arii de producţie noi. În 2012 intenţionăm să investim peste 1 milion de euro pentru extinderea gamei de produse şi a apacităţilor existente", a mai spus Colobaţiu.

Printre proiectele pentru care Somaco a furnizat recent produse se numără centre comerciale Auchan, Carrefour, Bricostore, Praktiker, Interex sau OBI.

Compania, care pdoduce BCA şi prefabricate din beton, are patru fabrici, la Adjud, Buzău, Roman şi Teiuş

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO