Proprietăţi

Primele mutari pe piaţa imobiliară industrială, după anul 2020 cu cele mai multe tranzacţii: Trei oameni cheie şi-au schimbat compania

Muler Onofrei

Muler Onofrei

Autor: Bogdan Alecu

02.02.2021, 00:07 1048

Muler Onofrei, cel care a fondat Element Indus­trial alături de Ionuţ Dumitrescu şi care a condus com­pa­nia din funcţia de CEO, a intrat în consultanţă şi a pre­luat func­ţia de business development director în cadrul CBRE România.

Muler Onofrei se va concentra pe sectorul de indus­trial, în care a adunat experienţă, lucrând anterior la in­vestitori internaţionali precum ProLogis şi Panattoni şi pu­nând bazele dezvoltatorului local Element Industrial.

Stocul spaţiilor industriale din România a depăşit pra­gul de 5 mil. mp în 2020, ajungând la 5,1 mil. mp după ce anul trecut au fost livraţi 574.000 mp, potrivit datelor CBRE, aproximativ jumătate stoc fiind deţinut de trei pro­prie­tari, CTP, WDP şi P3. Deşi plaja investitorilor s-a di­ver­si­ficat în ultimii ani, inclusiv prin dezvoltarea unor jucători lo­cali, precum Element Industrial, cofondat de Muler Onofrei, Global Vision sau Transilvania Construc­ţii, în pre­zent investitorii locali deţin doar 5% din totalul stocului existent.

În acest context şi Laurenţiu Duică, partner & head of in­dustrial agency în cadrul Colliers International Româ­nia, a fost recrutat de compania de consultanţă Avison Young condusă de David Canta.

În plus, Ion Dinu, senior consultant în cadrul de­parta­mentului Land Development al CBRE România până la finalul anului trecut, a preluat din acest an funcţia de head of development pentru Square 7 Properties, com­panie care oferă servicii de dezvoltare, proiectare, ma­nage­ment de proprietate, asset management sau facility management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO