Proprietăţi

Prima Casă are probleme din cauza "lentorii" cu care se emit autorizaţiile de construcţie

"Lentoarea" cu care primăriile eliberează autorizaţii deconstrucţie e principala problemă cu care se confruntă cei caredoresc să îşi construiască singuri sau în asociere o locuinţă şivor să beneficieze de garanţie guvernamentală în cadrul programuluiPrima Casă, a declarat premierul Emil Boc, citat de MediafaxBusiness.

Primul-ministru a afirmat, duminică, în videconferinţa cuprefecţii, că, pentru a obţine garanţia de stat, banca trebuie săînainteze Fondului de Garantare un dosar cu autorizaţie deconstrucţie, dar "birocraţia" administraţiei locale crează piediciîn acest proces.

"Pentru ca acest program să devină operaţional este foarteimportant să se emită în timpul legal autorizaţia de construcţie,astfel încât şi aceia care doresc să se asocieze în vedereaconstrucţiei de locuinţe de la zero să poată beneficia decomponenta acestui program. Am înţeles că aici este principalaproblemă, lentoarea cu care se emit autorizaţiile de construcţie,după care procesarea de către bancă a dosarului şi, în final,aprobarea de către Fondul Naţional de Garantare", a declaratpremierul Boc.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.