Proprietăţi

Patriciu şi AIG Lincoln au vândut clădirea Lakeview pentru 62 de milioane de euro către NEPI

Patriciu şi AIG Lincoln au vândut clădirea Lakeview pentru 61,7 mil. euro către NEPI

Autor: Cristi Moga

18.02.2013, 16:22 3471

Omul de afaceri Dinu Patriciu şi compania imobiliară AIG Lincoln au vândut clădirea de birouri Lakeview din Bucureşti către fondul sud-african de investiţii NEPI pentru 61,7 milioane de euro în cea mai mare tranzacţie imobiliară a acestui an.

NEPI a anunţat astăzi preluarea imobilului cu o suprafaţă închiriabilă de 25.564 de metri pătraţi, în cadrul căruia chiriaşi precum Colgate Palmolive, Huawei, PricewaterhouseCoopers sau Royal Bank of Scotland plătesc o chirie medie ponderată de 16,07 euro/metrul pătrat lunar, nivel la care proprietatea a fost evaluată la 63 de milioane de euro.

"Preţul total de achiziţie a acţiunilor şi a drepturilor acţionarilor BVB Real Estate, luând în calcul şi preluarea datoriei bancare, este de aproximativ 61,7 milioane de euro, care va fi decontat în numerar. (...) Se preconizează că tranzacţia va fi finalizată înainte de 30 iunie 2013", au anunţat reprezentanţii NEPI, cel mai activ cumpărător din piaţa imobiliară locală în ultimii patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO