Proprietăţi

Misterul ordonantei: aprobata sau nu?

17.06.2008, 19:30 18

Ca urmare a comunicatului de presa trimis de catre MDLPL in data de 22 aprilie 2008, care anunta aprobarea contractului de parteneriat public-privat Esplanada, ZF a solicitat lamuriri din partea Ministerului, referitoare la nepublicarea acestui document in Monitorul Oficial, la mai bine de o luna dupa anuntata aprobare. Potrivit informatiilor disponibile si in prezent pe site-ul Guvernului, contractul a fost aprobat, cu toate ca MDLPL afirma contrariul. Care au fost pozitiile Guvernului si ale MDLPL la solicitarile ZF de a clarifica situatia ordonantei si a Proiectului Esplanada:

Comunicatul MDLPL si al Guvernului din 22 aprilie: "Guvernul Romaniei a adoptat, luni 21 aprilie, ordonanta de urgenta pentru aprobarea contractului de Parteneriat public-privat Esplanada, prin care MDLPL a fost mandatat sa semneze contractul cu investitorii privati din cadrul acestui proiect".

De ce nu a fost publicata in Monitorul Oficial ordonanta de urgenta anuntata in 22 aprilie? Raspuns al MDLPL pe 12 iunie: "Comunicatul de presa difuzat in 22 aprilie 2008 a fost realizat in urma unei sedinte de guvern in care proiectul de Ordonanta a fost aprobat sub rezerva ca Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Ministerul Economiei si Finantelor si Ministerul Justitiei sa se puna de acord cu privire la observatiile formulate la proiectul de act normativ. Aceste aspecte se afla inca in discutie, motiv pentru care Ordonanta de Urgenta nu a aparut in Monitorul Oficial. Mentionam ca Ministerul Economiei si Finantelor si Ministerul Justitiei au avizat proiectul de ordonanta cu observatii, motiv pentru care in sedinta de guvern a fost luata decizia ca actul normativ sa nu fie trimis spre publicare in Monitorul Oficial decat dupa clarificarea acestora".

Cine este proprietarul terenului unde ar urma sa se construiasca Esplanada? Raspuns al MDLPL pe 16 iunie: "Pentru informatii legate de terenul pe care ar trebui realizat proiectul Esplanada va rugam sa va adresati Primariei Municipiului Bucuresti".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO