Proprietăţi

Mirajul din real-estate s-a transformat în proiecte abandonate

Autor: Claudia Medrega

10.10.2010, 23:55 28

Bancherii s-au lăsat atraşi în anii de boom de real-estate ca deun miraj şi au urmărit să finanţeze proiecte cât mai mari, dintrecare multe sunt astăzi abandonate, spune George Mucibabici,preşedintele Deloitte România, filiala locală a uneia dintre celemai mari companii de consultanţă şi audit la nivel mondial.

"A fost o perioadă când foarte multe bănci s-au lăsat atrase demirajul real-estate-ului şi al marilor dezvoltări imobiliare. Toţiurmăreau să finanţeze proiecte cât mai mari, multe dintre ele fiindabandonate astăzi într-un mijloc de câmp. Este destul de trist", adeclarat preşedintele Deloitte pentru ZF. Mucibabici are în spate ovastă experienţă în domeniul bancar. Înainte de a fi trecut îndomeniul consultanţei, el a fost timp de patru ani în echipa deconducere a Băncii Ţiriac, iar anterior a deţinut poziţii demanagement în cadrul BNR şi a lucrat la FMI.

Potrivit datelor centralizate de ZF, doar 50 dintre cele maimari proiecte imobiliare din România au atras finanţări bancare de3,5 mld. euro în ultimii patru ani. Majoritatea acestor proiecte aufost construite, dar dezvoltatorii mai au încă mii de apartamentenevândute în proiectele rezidenţiale, în timp ce în malluri suntneocupate peste 200 de spaţii comerciale doar în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO